Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HENRi@Nestlé: Δύο χρόνια, 12 projects και περισσότερες από 400 αιτήσεις από Startups

Κάτι παραπάνω από “ανθηρή” και άκρως ενδιαφέρουσα κρίνεται η πρώτη διετία λειτουργίας του HENRi@Nestlé, μιας πλατφόρμας ανοικτής καινοτομίας της Nestlé, η οποία συνδέεται σε διεθνές επίπεδο με όλους όσοι κινούνται περιξ της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε μια σειρά από «προκλήσεις» και projects που σχετίζονται με την βιωσιμότητα, τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία.

Αποτέλεσμα; Σε δύο χρόνια, το HENRi@Nestlé να έχει λανσάρει συνολικά 12 projects για τα οποία και έχει δεχτεί περισσότερες από 400 αιτήσεις συμμετοχής. Τα ανωτέρω δε, οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας σειράς από καινούριες συνεργασίες, μέσω των οποίων και προέκυψαν νέες λύσεις και υπηρεσίες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gerardo Mazzeo, Global Innovation Director της Nestlé: “Μέσω του HENRi, έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με κορυφαίες start-ups και ιδιαίτερα ευφυείς επιχειρηματίες προκειμένου να δημιουργήσουμε καινοτόμες όσο και υψηλής προοπτικής λύσεις κατά μήκος διαφορετικών επαγγελματικών τομέων. Κάτι, που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των βρεφικών θρεπτικών τροφών, την εξάπλωση των διατροφικών γνώσεων στην Αφρική, αλλά και την έμπνευση, την εμπλοκή και την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς αγροτών. Δίχως αμφιβολία, κατά την τελευταία διετία είμαστε ευτυχείς που έχουμε ανακαλύψει αρκετές startups οι οποίες βοηθούν τον ευρύτερο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της ποιότητας ζωής, καθώς επίσης και η συμβολή σε ένα πιο υγιές μέλλον”.

Υπογραμμίζεται πως η πλατφόρμα HENRi@Nestlé, που εξασφαλίζει πραγματικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για νεοφϋείς εταιρείες ώστε να συνεργαστούν με την Nestlé στους τομείς της προϊοντικής καινοτομίας, της βιωσιμότητας, σε δημιουργικές καμπάνιες branding κ.ο.κ. Όσο για επιλεγμένες εταιρείες λαμβάνουν χρηματοδότηση $50.000, αλλά και υποστήριξη από ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν προϊοντικούς «πιλότους» ώστε να εισάγουν τις λύσεις τους στην αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις