Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Amazon “κλέβει” την PillPack από την Walmart!

H Amazon έχει επιλέξει στρατηγικά να μπει πιο δυναμικά στον χώρο λιανικής των φαρμάκων ενώ έχει ήδη μπει στη διανομής τους και προετοιμάζεται για την εξαγορά της PillPack, παίρνοντάς την μέσα από τα χέρια της Walmart.

Τα online φαρμακεία της PillPack συσκευάζουν, οργανώνουν και πουλάνε φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα και μπορεί να ήταν ιδανικός στόχος για την Walmart, η οποία τρέχει 2.500 φαρμακεία στις Η.Π.Α., αλλά η Amazon κέρδισε τελικά.

Το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει η PillPack είναι στο γεγονός ότι στέλνει στους καταναλωτές πακέτα με τον συγκεκριμένο αριθμό φαρμάκων που υποτίθεται ότι λαμβάνουν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Διαθέτει φαρμακείο “πλήρους εξυπηρέτησης”, που σημαίνει ότι η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο.
Παράλληλα έχει αναπτύξει φαρμακευτικό λογισμικό που με την σειρά του βοηθά καταλυτικά στον εν γένει συντονισμό της διαδικασίας της επαναγέμισης των φαρμάκων, της διασφάλισης της έγκαιρης αποστολής των πακέτων, ενώ παράλληλα παρέχει και ένα online dashboard για τους ίδιους τους ασθενείς.

Η ομάδα πίσω από την PillPack έχει όραμα και έναν συνδυασμό βαθιάς εμπειρίας στο φαρμακείο και έμφαση στην τεχνολογία“, δήλωσε σε δήλωσή του ο Jeff Wilke, CEO της Amazon Worldwide Consumer. “Η PillPack βελτιώνει ουσιαστικά τη ζωή των πελατών της και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν να διευκολύνουν τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο, να απλοποιούν τη ζωή τους και να αισθάνονται πιο υγιείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για λογαριασμό των πελατών μας, με την πάροδο του χρόνου ”

Λεπτομέρειες για την εξαγορά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, καθώς τα νέα είναι ακόμα σε εξέλιξη. όμως η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με την Startup να έχει σηκώσει πάνω από 110 εκατ. δολ. μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις