Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε “άνθιση” οι ανέπαφες συναλλαγές στην Ρωσία λόγω Μουντιάλ

Το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας φαίνεται ότι τα πάει καλά σε έσοδα σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Visa. Αλλά ακόμα πιο καλά τα πήγαν οι ανέπαφες συναλλαγές και ειδικά αυτές που αφορούν Wallets και Smartphones.

Περίπου το 17% των αγορών μέσω καρτών Visa στις 11 ρωσικές πόλεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου χρησιμοποίησε τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών όπως Smartphones, βραχιόλια και δαχτυλίδια. Ωστόσο, το μερίδιο των ανέπαφων πληρωμών εντός των σταδίων έφτασε το 54% με τους τζίρους να γίνονται από Ρώσους και φυσικά από τουρίστες.

Πολλοί από τους επισκέπτες που παρακολουθούν το τουρνουά αυτού του καλοκαιριού δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ στη Ρωσία“, δήλωσε η Country Manager Ρωσίας της Visa Ekaterina Petelina. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που τους παρέχουμε την απόλυτη εμπειρία του τουρνουά που υποστηρίζεται από την ταχύτητα και την ευκολία των ψηφιακών πληρωμών της Visa, οι οποίες με τη σειρά τους υλοποιούνται όλο και περισσότερο μέσω ανέπαφων καρτών, συσκευών και φορετών συσκευών“.

Σε επίπεδο σταδίων, το στάδιο Luzhniki συγκέντρωσε το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, με τους οπαδούς να δαπανάνε 139 εκατομμύρια ρούβλια (2,2 εκατομμύρια δολάρια). Ρώσοι πολίτες και διεθνείς επισκέπτες ξόδεψαν περίπου στο ίδιο επίπεδο εντός των  γηπέδων.
Οι Ρώσοι πολίτες ξόδεψαν 68 εκατομμύρια ρούβλια (1,1 εκατομμύρια δολάρια) σε αγορές, ενώ οι μη Ρώσοι πολίτες ήταν υπεύθυνοι για δαπάνες ύψους 71 εκατομμυρίων ρουβλιών (1,12 εκατομμύρια δολάρια).
Ωστόσο, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν διπλάσιο όγκο συναλλαγών για τρόφιμα και ποτά σε σύγκριση με τους οπαδούς που δεν ήταν από τη Ρωσία. Ωστόσο, οι μη Ρώσοι δαπάνησαν περισσότερο, κατά μέσο όρο, ανά συναλλαγή.
Το μέσο ποσό ανά συναλλαγή για τους μη Ρώσους οπαδούς ήταν 1,5 φορές υψηλότερο από τις αγορές των Ρώσων σε αυτές τις κατηγορίες.

Σε επίπεδο πόλεων, η Μόσχα είδε το υψηλότερο ποσό τουριστικών δαπανών: Η πρωτεύουσα της χώρας πήρε 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια – ή $26,9 εκατομμύρια – σε αγορές.
Η Αγία Πετρούπολη πήρε 506 εκατομμύρια ρούβλια (8 εκατομμύρια δολάρια), το Σότσι 104 εκατομμύρια ρούβλια (1,6 εκατομμύρια δολάρια), το Καζάν 71 εκατομμύρια ρούβλια (1,1 εκατομμύρια δολάρια) και η Αικατερινούπολη 48 εκατομμύρια ρούβλια (760.800 δολάρια).

Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών Visa δαπάνησαν κατά μέσο όρο 3.575 ρούβλια – ή περίπου 57 δολάρια – ανά συναλλαγή στις 11 πόλεις υποδοχής. Οι οπαδοί από τις Η.Π.Α. πήραν το προβάδισμα στις δαπάνες, ακολουθούμενοι από τις χώρες της Κίνας και του Μεξικού. Όσον αφορά τις κατηγορίες προϊόντων, τα είδη πολυτελείας είδαν τις υψηλότερες μέσες μεμονωμένες αγορές σε 23.000 ρούβλια (364,55 δολάρια). Στην κατηγορία αυτή ακολούθησε η διαμονή σε 15.000 ρούβλια (237,75 δολάρια) και η μόδα σε 8.000 ρούβλια (126,86 δολάρια).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις