Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διακρίσεις για την Ελλάδα στο παγκόσμιο Shell Eco Marathon 2018

Δύο ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν στην εκδήλωση Make the Future της Shell η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο διατηρώντας την παράδοση.
Σε σύνολο 147 ομάδων από 27 χώρες πήραμε την 10η και 23 θέση και ένα από τα πέντε βραβεία στις δοκιμασίες εκτός πίστας.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, με το ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης, διαγωνίσθηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) και κατέκτησε την 10η θέση διανύοντας 458km/kWh, βελτιώνοντας σημαντικά την περσινή της επίδοση.

Χορηγοί της ομάδας είναι οι: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Φωτοκύκλωση, USAG, Mondial Forwarding Hellas S.A., Aegean Airlines, TGS, ΦΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, Stanley Black & Decker, MICRON-20, UNIT Professional Power Conversion και  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής».

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαγωνίσθηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος και κατέλαβε την 23η θέση αγγίζοντας τα 201 km/kWh.
Η ομάδα κατέκτησε επίσης και το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος, καθώς η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα διαχειριζόταν και ενσωμάτωνε τον έλεγχο κινδύνου στο έργο συνολικά, από τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου μέχρι την ασφάλεια στην πίστα. Η ασφάλεια ήταν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της ομάδας, από την ευημερία της μέχρι την ασφαλή μηχανική.

Χορηγοί της ομάδας είναι οι: ΕΠΙΣΕΥ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, NISSAN (Nικ. I. Θεοχαράκης AE), Raycap, ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, Aegean Airlines, DAE (Design & Application Engineers), ΣΠE Φωτοβολταϊκά, ΑΒΒ, ΗΡΩΝ, Eθνική Tράπεζα Eλλάδος, Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, Ιαπωνική ΑΕ, Κουτσοδόντης ΕΠΕ, GET 3D, RTI (Rescue Training International), VALCO, ΦΑΝΟΣ Ηλεκτρονικά, Karabelas exhaust, HWS, A-Store, Stanley Black & Decker και Digitech Hellas.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις