Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Παγκόσμια Τράπεζα ετοιμάζει το πρώτο blockchain ομόλογο!

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέθεσε στην Commonwealth Bank of Australia την έκδοση του πρώτου blockchain ομολόγου στον κόσμο.

Το ομόλογο «καγκουρό», όπως αποκαλούνται τα ξένα ομόλογα που εκδίδονται στην Αυστραλία σε τοπικό νόμισμα, θα ονομαστεί “bond-i”, ακρωνύμιο του Blockchain Offered New Debt Instrument, όπως αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ομόλογο θα είναι το πρώτο που θα δημιουργηθεί, θα διατεθεί, θα μεταφερθεί και θα διαχειριστεί με την τεχνολογία blockchain, πάνω στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin.

«Το blockchain έχει τη δυνατότητα να συντονίσει τις διαδικασίες ανάμεσα στους διάφορους διαμεσολαβητές και πράκτορες, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην απλοποίηση της άντλησης κεφαλαίων και στη συναλλαγή χρεογράφων, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και στην ενίσχυση της ρυθμιστικής εποπτείας», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Το ομόλογο θα εκδοθεί και θα διανεμηθεί σε μια πλατφόρμα blockchain που θα λειτουργεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και την Commonwealth Bank of Australia.

Εν τω μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ομόλογο είναι μέχρι στιγμής έντονο και ότι από κοινού με την Commonwealth Bank of Australia σκοπεύει να ξεκινήσει τις συναλλαγές μετά από ευρύτερες διαβουλεύσεις με περισσότερους επενδυτές, σύμφωνα με το CNBC.

Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας blockchain λένε ότι κάνει τις διαδικασίας ταχύτερες και πιο ασφαλείς, αλλά ορισμένοι ανησυχούν ότι τα μεγάλα λόγια για τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε «φούσκα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις