Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H VW μπαίνει δυνατά στα νέα ψηφιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες επενδύοντας 3,5 δισ. ευρώ!

Με στόχο την αύξηση του ψηφιακού της αποτυπώματος και την εδραίωση της στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, η VolksWagen “ρίχνει” κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. ευρώ,  ενώ ταυτόχρονα σκοπεύει να προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα βασίζεται στο cloud για τη διασύνδεση οχημάτων και πελατών για την παροχή υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία την Πέμπτη, αναπτύσσει ένα νέο λογισμικό, το “vw.OS”, το οποίο θα εισαχθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας από το 2020 και μετά. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα αυτά μοντέλα θα διαθέτουν μια εντελώς νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, σχεδιασμένη για να διευκολύνει την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πληροφορίες που συλλέγονται από έναν αισθητήρα στάθμευσης θα μπορούν να συνδέονται με το τιμόνι, τα φρένα και τους χάρτες υψηλής ευκρίνειας, ώστε να μπορεί να το αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του όταν η ενσωματωμένη κάμερα εντοπίζει ελεύθερο χώρο στάθμευσης.

Η VW ανακοίνωσε ότι είναι πιο εύκολο να γίνονται ενημερώσεις του λογισμικού των αυτοκινήτων αν το λειτουργικό σύστημα είναι εσωτερικής παραγωγής και δεν εξαρτάται από το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 θα λανσάρει μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων, η οποία ονομάζεται “We Share”, στο Βερολίνο, που θα αριθμεί στόλο 2.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Η υπηρεσία θα επεκταθεί στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της εταιρείας, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις