H Amadeus “επενδύει” στην ξενοδοχειακή αγορά με την εξαγορά της TravelClick

Newsroom
1'

H Ισπανική Amadeus κλείνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και είναι ηγέτης στις παροχή τεχνολογικών λύσεων κρατήσεων για την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, από τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τους tour operators.

Προφανώς για να ενδυναμώσει την παρουσία της στην ξενοδοχειακή αγορά ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής TravelClick έναντι 1,52 δισ. δολ., από την επενδυτική εταιρεία Thoma Bravo, αρκετά κάτω από τις αρχικές πληροφορίες και εκτιμήσεις του Bloomberg για 3 δισ. δολ.

Η TravelClick ιδρύθηκε το 1999 στην Ν. Υόρκη και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή λύσεων για τον κλάδο της φιλοξενίας και εξυπηρετεί περισσότερους από 25.000 πελάτες σε 176 χώρες. Παρέχει cloudbased λύσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανεξάρτητου για μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία Central Reservation System (CRS) και GuestManagement Solution (GMS), καθώς επίσης και προϊόντα Business Intelligence και ολοκληρωμένες λύσεις για media.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, περίπου 1.100 υπάλληλοι της TravelClick αναμένεται να ενταχθούν στην ομάδα της Amadeus.
Η συμφωνία μεταξύ της Amadeus και της Thoma Bravo αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, έπειτα και από την επίσημη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω δανειοληψίας και αναμένεται να αποδώσει κέρδη αμέσως σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.