Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Funding Circle ετοιμάζει IPO και “βαλίτσες” για Αμερική

Τη Δευτέρα η Funding Circle – μια βρετανική FinΤech που προσφέρει δάνεια για μικρές επιχειρήσεις – ανακοίνωσε σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο (IPO) με εκτιμώμενη αξία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Funding Circle Ιδρύθηκε το 2010 και απευθύνεται σε μικρές εταιρείες, οι οποίες δανείζονται χρήματα που προέρχονται από 75.000 ιδιώτες κυρίως επενδυτές της, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν τόκο για τα δάνεια αυτά και η ίδια κάποιο ποσοστό.

Η FinTech έχει λάβει μέχρι σήμερα 400 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτήσεων και ελπίζει να σηκώσει άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια μέσω της IPO. Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να μπει στην αγορά των Η.Π.Α.

Τους τελευταίους έξι μήνες τα έσοδα της Funding Circle αυξήθηκαν κατά 54% στα 81 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι ζημιές αυξήθηκαν επίσης.

Ο μεγαλύτερος επενδυτής της είναι η Index Ventures η οποία κατέχει περίπου το 20% της εταιρείας και φαίνεται να κάνει τις βέλτιστες επιλογές στο χώρο του FinTech μια και έχει πρόσφατα μεγάλα exits, όπως αυτό της iZettle στην PayPal αλλά και την επιτυχημένη είσοδο της Ayden στο χρηματιστήριο.

Από την άλλη, αυτές τις ημέρες έχουμε και την χρεωκοπία της Wonga η οποία βρίσκεται στον ίδιο χώρο η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει να τα σχέδια της Funding Circle.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις