Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O όμιλος Sky θα επενδύσει σε Startups στο Βερολίνο για να αντιμετωπίσει το Netflix!

Ο βρετανικός όμιλος μέσων Sky εισέρχεται στην Startup σκηνή του Βερολίνου σαν επενδυτής όπως ανέφερε ο επικεφαλής του δικτύου στην Γερμανία, Carsten Schmidt στην Welt.

Ο Sky θα δημιουργήσει γραφείο στο Βερολίνο και θα επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας στα πρώιμα στάδια σε τομείς όπως τα Μεγάλα Δεδομένα και η AI.

Ειδικά στο Βερολίνο υπάρχει ένα απίστευτο απόθεμα σε ταλαντούχους νέους και μια μεγάλη τεχνολογική και καινοτόμος σκηνή με πρωτοποριακό πνεύμα“, δήλωσε ο Schmidt. “Ο στόχος είναι να επενδύσουμε στην ανάπτυξη αντικειμένων με προσανατολισμό στο μέλλον. Ως εκ τούτου, το βήμα για την εδραίωση της δικής μας παρουσίας στο Βερολίνο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για εμάς“, συμπλήρωσε.

Ο βρετανικός όμιλος έχει συνολικό κύκλο εργασιών 14,5 δισ. ευρώ το 2017 και ήδη συνεργάζεται με Startups με αντίστοιχα γραφεία στο Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο.
Παράλληλα έχει εισέλθει και στην τεχνολογική σκηνή του Ισραήλ μια και συμμετέχει με 3,4 εκατ. ευρώ στο VC Remagine Ventures, το οποίο ασχολείται με τη διασύνδεση τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και δεδομένων.

Μέχρι στιγμής, ο Sky έχει επενδύσει σε περισσότερες από 20 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Roku, 1Mainstream με streaming περιεχομένου, η cloud εταιρεία Elemental αλλά και στην Drone Racing League.

Ο στόχος είναι φυσικά να αποκτήσει περισσότερα εφόδια στην  επονομαζόμενη τηλεόραση over-the-top, δηλαδή την τηλεόραση μέσω του Διαδικτύου, την δημιουργία εσόδων από τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα μεγάλα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις