Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτό είναι το νέο τραμ της Αθήνας!

Ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό ολοκληρώθηκε, με την γαλλική Alstom να παίρνει την προμήθεια 25 συρμών οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για το υπάρχων δίκτυο του Τραμ αλλά και για τις μελλοντικές επεκτάσεις του.

Το κόστος του έργου είναι 50 εκατ. ευρώ και αφορά το τραμ Citadis X05 το οποίο θα  έχει μήκος 33 μέτρα και θα μεταφέρει 300 επιβάτες.

Το «Citadis X05» συγκεντρώνει μια ποικιλία νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων οι κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, καθώς και η βελτιωμένη διαχείριση HVAC και βοηθητικών λειτουργιών. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κάθε οχήματος τραμ κατά 25%. Η απλουστευμένη ενσωμάτωση υποσυστημάτων και η ευκολία της συντήρησης μειώνουν το συνολικό κόστος του κύκλου ζωής κάθε οχήματος, που είναι, επιπλέον, ανακυκλώσιμο κατά 97%. Μέχρι σήμερα, οχήματα τραμ “Citadis X05” έχουν διατεθεί από την Alstom και λειτουργούν στο Σίδνεϊ, το Παρίσι, τη Νίκαια, την Αβινιόν, την Καέν και το Καοσιούνγκ.

Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε περίπου δύο έτη και θα χρησιμοποιηθούν στην νέα γραμμή του Τραμ στον Πειραιά, η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις