Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παρουσιάστηκε το Blockchain Smartphone της HTC

Η HTC ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone που επικεντρώνεται στην τεχνολογία του blockchain, και το οποίο φέρει την ονομασία Exodus 1. Παρότι είναι σχεδιασμένο για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων, διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ουσιαστικά αποτελεί το νεότερο κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, το blockchain smartphone, έχει ένα τμήμα που αποσπάται για πρόσθετη ασφάλεια. Για την περίπτωση απώλειας, κλοπής ή λανθασμένης εισαγωγής κωδικών, η HTC έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό ανάκτησης social key. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τα στοιχεία ανάκτησης, με αξιόπιστα άτομα που θα πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή διαχείρισης κλειδιών. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο μυστικής κοινής χρήσης, η HTC θα στείλει τις πληροφορίες σε κάποιο από αυτά τα άτομα το οποίο θα χρησιμοποιήσει αργότερα. Το HTC Exodus 1 είναι επίσης ανοικτό σε τρίτους προγραμματιστές, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές key και wallet.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη HD 6 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 18:9. Έχει οπίσθια διπλή κάμερα 16MP και διπλή πρόσθια κάμερα 8MP με δυνατότητες όπως εφέ bokeh και πλήρη καταγραφή βίντεο 4K σε 60 FPS. Η συσκευή βασίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 845 της Qualcomm και έχει 6GB μνήμης RAM, δυνατότητα αποθήκευσης 128GB και μπαταρία 3.500 mAh. Το κινητό λειτουργεί με Android Oreo και είναι ανθεκτικό στη σκόνη αλλά και στο νερό, με πιστοποίηση IP68.

Ωστόσο μπορείτε να το αγοράσετε μόνο μέσω cryptocurrencies όπως τα Bitcoin και Ethereum. Έτσι, η συσκευή θα σας κοστίσει 0.15 BTC ή 4.78 ETH, τα οποία ισούνται με 960 δολάρια, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις