Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Όλα τα λεφτά” στις μετακινήσεις της Ν.Α. Ασίας

Δυο μεγάλες Startups μετακινήσεων της N.A. Ασίας, Grab και Go-Jek, συγκέντρωσαν δεκαψήφια ποσά στους πρόσφατους χρηματοδοτικούς γύρους.

Η online ταξιδιωτική εταιρεία Booking Holdings επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια στην Grab ως μέρος ενός γύρου που έχει οριστεί σε συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής η Grab, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο γύρο χρηματοδότησης από διάφορους επενδυτές, όπως η Microsoft, Toyota και Hyundai.
Με μια αποτίμηση αξίας 11 δισ. δολαρίων, η Grab είναι η πιο “πολύτιμη εταιρεία” που υποστηρίζεται από VCs στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με την πλατφόρμα PitchBook.
H Grab ιδρύθηκε το 2012 και προσφέρει διαφόρων ειδών μετακινήσεων (ταξί, ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) μέσω ενός App.

Η Go-Jek, η οποία είναι ήδη η δεύτερη Startup με την μεγαλύτερη αξία στην περιοχή, με εκτιμώμενη αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι επίσης στη διαδικασία άντλησης κεφαλαίων.
Η πλατφόρμα μεταφορών έχει την έδρα της στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και βρίσκεται σε συνομιλίες με τις εταιρείες Google, Tencent και JD.com για μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανέλθει συνολικά στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια με την αξία της εταιρείας να εκτοξεύεται σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το The Information.
H Go-Jek εκτός από μεταφορές με ταξί και δίκυκλα ασχολείται με τις μεταφορές αντικειμένων και ψηφιακές πληρωμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις