Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες και τα VCs του OK!Thess Demo Day

Την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23/10, το OK!Thess πραγματοποίησε στους χώρους του το φθινοπωρινό Demo Day.

Σημαντικοί φορείς του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για παρουσίαση των καλύτερων ομάδων τους σε εκπροσώπους Venture Capital funds καθώς και επιχειρηματικών αγγέλων από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, οι φορείς που συμμετείχαν ήταν: το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ, το Entrepreneurship Hub ACT School of Business, το Coho, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης και το Innovation Farm Stage 2.

Η μέρα ξεκίνησε με 8 παρουσιάσεις ομάδων σε 12 εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων και συνεχίστηκε με κατ ιδίαν συναντήσεις ομάδων – επενδυτών ανάλογα με το ενδιαφέρον που υπήρξε για το προϊόν που παρουσιάστηκε. Η παρουσίαση είχε διάρκεια 10’ και είχε ως στόχο να αναδείξει τα βασικά πλεονεκτήματα της λύσης ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών για περαιτέρω συζήτηση.

Από την πλευρά των επενδυτών συμμετείχαν οι:

Γιώργος Καραντώνης, Metavallon VC
Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, UniFund
Πάνος Λιούλας, UniFund
Bruno Bolsens, Big Pi VC
Αχιλλέας Πετρόπουλος , Velocity Partners
Adriane Thrash, Anthology Ventures
Αργύρης Σπυρίδης , Anthology Ventures & Innovation Farm
George Brashnarov, CEO Angels Club
Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής NBG Business Seeds
Άγγελος Μαγγλής , ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική
Λίνα Τσαλταμπάση, Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος
Filip Stojanovich, SEGURA Consulting LLC

Οι ομάδες

FREIGHTS exchange platform – Mια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες στον κλάδο των μεταφορών να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, να αναπτύξουν το δίκτυο συνεργατών τους και να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα γρήγορα και εύκολα, ελαχιστοποιώντας το κόστος τους.

HearArtTec – Αναπτύσσει και παρέχει έξυπνες τεχνολογικές λύσεις για εξατομικευμένη αποκατάσταση της ακοής πέρα ​​από την τυπική χρήση ακουστικών.

Seamx – Αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Casandra – Μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών πρόβλεψης πληρότητας στα resorts.

Quotelier – Μια εφαρμογή cloud b2b που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή διαφόρων άλλων συνομιλιών αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις τους.

AidPlex – Αναπτύσσει 3D εκτυπώσιμους πλαστικούς νάρθηκες, προσαρμόσιμους για όλους τους ασθενείς.

Proclisis – Μια υπηρεσία λογισμικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χειρίζονται μεγάλους όγκους σύνθετων και πολύπλοκων αγορών κάθε μήνα.

RespiFit – Αναπτύσσει το προϊόν AsthmaFit, ένα σύστημα που αποτελείται από φορητή συσκευή και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ειδικές ανάγκες των ασθενών και παρέχει εξατομικευμένες λύσεις για την παρακολούθηση του άσθματος και την ελαχιστοποίηση των επιθέσεων άσθματος.

Κατά την δεύτερη μέρα του Demo day λιγότερο ώριμες ομάδες είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς αγγέλους καθώς και με τους εκπροσώπους των Venture Capital Funds, στοχεύοντας όχι τόσο στην επίτευξη επενδυτικού ενδιαφέροντος. αλλά περισσότερο στην ανάδραση για βελτιστοποίηση των λύσεων που αναπτύσσονται.

Οι επενδυτές επέλεξαν τις ομάδες με τις οποίες επιθυμούσαν να συναντηθούν, και σε ξεχωριστούς χώρους συνάντησης εντός του ΟΚ!Τhess ανέλυσαν τους επιχειρηματικούς στόχους της κάθε ομάδας, τους τρόπους αξιοποίησης μιας μελλοντικής χρηματοδότησης καθώς επίσης και το πώς μπορούν οι ίδιοι να στηρίξουν τις ομάδες τόσο με συμβουλευτική καθοδήγηση όσο και με διασύνδεση με τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις