Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureFriends: Χρηματοδότηση δεύτερου γύρου στην Home Made ύψους 2 εκατ. λιρών

Η VentureFriends συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της, ανακοίνωσε σήμερα την χρηματοδότηση της Home Made, μιας βρετανικής Startup η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ενοικίασης ακινήτων.

Η Home Made ασχολείται με το να “διασταυρώνει” τους κατάλληλους ενοικιαστές με τα σπίτια που τους ταιριάζουν και το αντίθετο, ενώ μέσω μιας ειδικής νέας πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει, αποτρέπει την υπενοικίαση των διαμερισμάτων μέσω Airbnb ή άλλων πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Venture Friends ηγήθηκε του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας, η οποία πριν λίγους μήνες (για την ακρίβεια 9 μήνες) στον πρώτο γύρο είχε αντλήσει κεφάλαια ύψους 850.000 λιρών.

Από τότε η Home Made έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες και μισθωτές και συνεργαστεί με χιλιάδες πελάτες. Έχει επίσης αρχίσει να εργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους μηχανισμούς PRS (Private Rented Sector) στο Λονδίνο, προμηθεύοντας τους με εκατοντάδες νέους ενοικιαστές σε όλο το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από την ίδρυση της η Home Made έχει εξοικονομήσει πάνω από 1 εκατ. λίρες σε ιδιοκτήτες ακινήτων από αμοιβές πρακτορείων με την προσφορά ενός κατ’ αποκοπή τέλους, κάτι που εξοικονομεί στους ιδιοκτήτες 60-90% σε σχέση με τις παραδοσιακές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, οι ενοικιαστές έχουν εξοικονομήσει πάνω από 175.000 λίρες σε τέλη διοίκησης και ανανέωσης.

Χρησιμοποιώντας τα έσοδα από τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η Home Made σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσφορές και τις τεχνολογικές λύσεις της, να εστιάσει στην ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης στο Λονδίνο και πέραν αυτού και να προσλάβει 20-25 νέους επαγγελματίες πωλήσεων και μάρκετινγκ τους προσεχείς μήνες.

Σε μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση της διεθνούς επέκτασης, η Home Made έχει ανοίξει πρόσφατα ένα γραφείο στην Αθήνα και θέλει να αναπτύξει αρκετές τοπικές λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένης της Lead Generation, Τεχνικής Υποστήριξης και Υποστήριξης Εξυπηρέτησης Πελατών) για να διευρύνει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της.

Η Home Made έχει επιλέξει την Ελλάδα να δημιουργήσει το πρώτο διεθνές γραφείο της, κυρίως λόγω του αυξανόμενου ελληνικού Startup οικοσυστήματος το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε ταλέντο υψηλού επιπέδου με διεθνή εμπειρία. H Home Made πιστεύει ακράδαντα ότι αυτή η αναδυόμενη startup σκηνή θα παράσχει υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων φιλόδοξων διεθνών επιχειρήσεων.

Η Home Made ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την κυκλοφορία του νέου τεχνολογικού εργαλείου Sentinel, το οποίο ανιχνεύει την παράνομη υπεκμίσθωση από ενοικιαστές (σε ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης  όπως το AirBnB). Το πρόβλημα με την παράνομη υπεκμίσθωση είναι ότι ένας αυξανόμενος αριθμός “ενοικιαστών” νοικιάζει ακίνητα χωρίς πρόθεση να διαμείνουν εκεί (που σήμερα υπολογίζεται στο 15% περίπου των διαμερισμάτων στο κεντρικό Λονδίνο). Η δραστηριότητα αυτή παραβιάζει συνήθως τους όρους μιας συμφωνίας μίσθωσης και μπορεί επίσης να παραβιάζει τη μίσθωση ακινήτων, τους κανονισμούς των τοπικών αρχών, την ασφάλιση κτιρίων και τους όρους υποθηκών. Επίσης, αποσύρει αυτές τις ιδιότητες από την αγορά για μακροχρόνιους μισθωτές, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει σε αυξήσεις ενοικίων στο Λονδίνο.

Ο Asaf Navot, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Home Made, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του γύρου: “Η Home Made παραμένει επικεντρωμένη στην αποστολή της – να γίνει ο πιο αξιόπιστος εταίρος επιλογής τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους ενοικιαστές, και να καταστήσει την ενοικίαση ενός νέου σπιτιού μια ευχάριστη, δίκαιη και διαφανή διαδικασία. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να διαταράξουμε την αγορά ακινήτων με την πελατο-κεντρική μας υπόσταση, υποστηριζόμενη από την τεχνολογία και το μοντέλο λειτουργίας μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε την αποστολή και τις υπηρεσίες μας με περισσότερους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μετά από αυτόν τον γύρο. Προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας, ανοίγουμε το πρώτο μας διεθνές γραφείο στην Ελλάδα για να βοηθήσουμε στην κλιμάκωση των  λειτουργιών μας ώστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ικανοποίηση του πελάτη που μας διακρίνει σε αυτόν τον κλάδο. Είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι για την παρουσίαση του τελευταίου μας “εργαλείου” στη υπηρεσία των ιδιοκτητών – το Sentinel, το εργαλείο παρακολούθησης παράνομων υπεκμισθώσεων. Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι μισθωτές υποφέρουν συχνά από αυτό το φαινόμενο και είμαι πολύ περήφανος που είμαστε η πρώτη εταιρεία που αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθώντας να προστατεύσουμε τους πελάτες μας. Εκ μέρους της ομάδας της Home Made, ένα θερμό καλωσόρισμα στα VentureFriends και όλους τους νέους επενδυτές που έρχονται στην εταιρεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σημερινούς μετόχους για τη συνεχή τους υποστήριξη. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το τι πρόκειται να συμβεί. ”

Ο  Απόστολος Αποστολάκης της VentureFriends, δήλωσε από την μεριά του: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Asaf για να τον υποστηρίξουμε στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη διαδικασία εκμίσθωσης. Εκτιμούμε την αδυσώπητη εστίαση του Asaf στην τεχνολογία και τις λειτουργίες που δίνει τη δυνατότητα στη Home να προσφέρει μια εξαιρετική υπηρεσία σε χαμηλή τιμή. Πιστεύουμε ότι το μοντέλο πρακτορείων διαμεσολάβησης στο διαδίκτυο έχει παγκόσμια δυναμική και θα είναι όλο και πιο σημαντική, καθώς οι νέες γενιές είναι πιο πιθανό να γίνουν ενοικιαστές“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις