Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χώρες με τα περισσότερα εμβάσματα μεταναστών και γιατί τις “κυνηγούν” οι Fintechs

Η αγορά των παγκόσμιων εμβασμάτων ανθεί θα λέγαμε και για αυτό το λόγο δέχεται την επίθεση από δεκάδες Fintechs που προσφέρουν αποκλειστικά ή μαζί άλλες υπηρεσίες μεταφορά χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παγκόσμια αγορά είναι της τάξης των 508 δισ. δολαρίων, με τους παλιούς παίκτες να δέχονται έντονες πιέσεις από FInTechs, όπως η TransferWise και η Revolut, οι οποίες κατάφεραν και βρήκαν τα παραθυράκια για να προσφέρουν πολύ πιο εύχρηστες και φθηνότερες υπηρεσίες από τους “παλιούς” MoneyGram και WesternUnion.

Βέβαια το κλειδί στην παγκόσμια επικράτηση βρίσκεται στους παρόχους πληρωμών στις αναπτυσσόμενες χώρες μια και εκεί, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν τον πρώτο λόγο, λόγω έλλειψης υποδομών, π.χ. τράπεζες.
Για παράδειγμα η Western Union συνεργάζεται με το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Κένυα, Safaricom, για να προσφέρει παγκόσμιες μεταφορές χρημάτων σε 28 εκατομμύρια κατόχους του ηλεκτρονικού πορτοφολιού M-PESA. Η Κένυα δέχεται 2 δισ. δολ. κάθε χρόνο σε εμβάσματα από μετανάστες, παρουσιάζοντας αύξηση 13% χρόνο με το χρόνο.

Οι δέκα χώρες που δέχονται τα περισσότερα εμβάσματα είναι: η Ινδία με 63 δισ. δολ, η Κίνα με 61 δισ., το Μεξικό με 24 δισ., οι Φιλιππίνες με 23 δισ., η Νιγηρία με 2 δισ., η Γαλλία με 19 δισ., η Αίγυπτος με 14 δισ., η Γερμανία με 13 δισ., το Πακιστάν με 12 δισ., το Μπαγκλαντες με 12 δισ. και το Ηνωμένο Βασίλειο με 8.1 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις