Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: Νέα χρηματοδότηση 500 εκατ. δολ. απο Softbank για να “πιάσει” Αμερική!

Σύμφωνα με το City A.M. η Revolut σχεδιάζει να σηκώσει 500 εκατ. δολάρια στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές όπως η Softbank.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, αναφέρουν ότι η συμφωνία θα κλείσει στις αρχές του 2019, την ίδια χρονική περίοδο που η Revolut σχεδιάζει να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στις Η.Π.Α.
Η αγορά της Αμερικής είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω κανονιστικού πλαισίου και άκρως ανταγωνιστική, με παρόμοιες προτάσεις από PayPal και άλλες μεγάλες τράπεζες και προφανώς θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια για την κίνηση αυτή.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν σε αυτόν τον γύρο θα συμμετάσχουν οι υπάρχοντες επενδυτές της Revolut, Index Ventures, Draper Esprit και DST Global, αλλά όλα δείχνουν ότι θα συμμετάσχει η Softbank μέσω του VisionFund των 100 δισ. δολαρίων.

Η Softbank έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της να επενδύσει 200 εκατ. δολ. στο FinTech και πρόσφατα το Sky News είχε αναφέρει ότι εξετάστηκε και η επένδυση στην νεοτράπεζα Oaknorth του Ηνωμένου Βασιλείου με έτος ίδρυσης το 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις