Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πακτωλός” χρημάτων στην αγορά Robotic Process Automation!

H αγορά των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation) είναι “καυτή” επενδυτικά μια και η UiPath, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Softomotive, μόλις σήκωσε 265 εκατ. δολάρια στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

Η UiPath ιδρύθηκε το 2005, προέρχεται από την Ρουμανία αλλά η έδρα της πλέον είναι στην Νέα Υόρκη. Ειδικεύεται στην λεγόμενη αυτοματοποίηση ρομποτικών διαδικασιών (RPA) και έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται σε AI και βοηθά τις εταιρείες να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες στο backoffice τους.

Ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης μόλις λίγους μετά τον δεύτερο γύρο των 153 εκατ. δολαρίων, συγκεντρώνοντας συνολικά 450 εκατ. δολ. από το 2015 με αποτίμηση στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι νέοι επενδυτές περιλαμβάνουν την CapitalG, Sequoia, IVP μεταξύ άλλων.
Τον Σεπτέμβριο η UiPath είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει 225 εκατομμύρια δολάρια αλλά τελικά ξεπέρασε αυτόν τον στόχο κατά 40 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία φαίνεται ότι αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς,  αναφέρει ότι τα τρέχοντα ετήσια έσοδα της είναι 150 εκατομμύρια δολάρια, (από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πριν από δύο μήνες) και ο αριθμός των πελατών της έφθασε τους 2.100, συμπεριλαμβανομένων 25 κυβερνητικών υπηρεσιών της Αμερικής όπως ο Στρατός Ξηράς, η IRS, η NASA και το Πολεμικό Ναυτικό.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια αγορά δραστηριοποιείται και η δικής μας Softomotive η οποία πρόσφατα σήκωσε 25 εκατ. δολάρια από την Grafton Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις