Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Μακρόν προσκαλεί την ελίτ των αμερικανικών VCs στο Παρίσι

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε μια μεγάλη ομάδα κορυφαίων επενδυτών και τραπεζιτών της Silicon Valley στο Παρίσι και θα τους προτρέψει να επενδύσουν στις νεοσύστατες επιχειρήσεις της χώρας αλλά θα τους καλέσει επίσης να μην “κλέψουν” τις καλύτερες ιδέες της Γαλλίας.

Το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές, ανέφερε ότι οι ηγέτες ορισμένων από τα μεγαλύτερα VC των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Andreessen Horowitz, Sequoia Capital,General Atlantic, Goldman Sachs, KKR είναι μεταξύ των 40 VCs που αναμένεται να φτάσουν στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα για μια περιήγηση στην Startup σκηνή της Γαλλίας.

Η διήμερη συνάντηση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από υπάρχοντες επενδυτές σε γαλλικές επιχειρήσεις και επισκέψεις στα Startup hubs του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα φιλοξενηθεί από τον Marcon, θα ζητήσει από τα VC να παραμείνουν founders και το IP στην Γαλλία και να μη μετακομίσουν στις ΗΠΑ.
Θα τους πούμε: είναι ένα οικοσύστημα, το καλύτερο συμφέρον σας είναι να το κάνετε όπως στη Βρετανία και το Ισραήλ – οι επενδύσεις να μένουν εδώ και να μην μεταφέρονται τα πάντα (στις ΗΠΑ)“, ανέφερε η πηγή.

Η τεχνολογική σκηνή στη Γαλλία αναπτύσσεται εν μέρει χάρη στις προσπάθειες του Marcon να μετατρέψει τη χώρα σε Startup Nation. Οι σύμβουλοι του Macron δήλωσαν στο Reuters ότι ο κλάδος της τεχνολογίας στη Γαλλία σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το Brexit για να ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς.  “Νομίζουμε ότι το γαλλικό οικοσύστημα θα ξεπεράσει αυτό της Αγγλίας τα επόμενα χρόνια“, “είναι ένα από τα μηνύματα που οι Αμερικανοί επενδυτές θα ακούσουν“, είπε μια πηγή στο Reuters.

Άλλες εταιρικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι μεταξύ των Startups οι πιο υποσχόμενες εταιρείες χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση εάν πρόκειται να παραμείνουν στη Γαλλία, κάτι που λείπει ακόμα από την Ευρώπη γενικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις