Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ισραηλινές Startup “σήκωσαν” 600 εκατ. δολάρια – μόνο – το Νοέμβριο!

Οι τεχνολογικές – κυρίως – ισραηλινές Startup εταιρείες κατάφεραν να “σηκώσουν” – μόνο – το Νοέμβριο περίπου 600 εκατ. δολάρια, από άμεσες επενδύσεις!

Τα δεδομένα προκύπτουν από τα στοιχεία δίνουν οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και τα Funds που επένδυσαν σε αυτές, χωρίς όμως ακόμα και αυτό το νούμερο να είναι οριστικό, καθώς υπάρχουν κάποιες – λίγες – που δεν αποκαλύπτουν τις χρηματοδοτήσεις τους.

Σημειώνεται πως τα 600 εκατ. δολάρια του Νοεμβρίου, έρχονται να προστεθούν στα επίσης 600 εκατ. δολάρια που άντλησαν οι Startup στο Ισραήλ, τον Οκτώβριο, αλλά και στα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά που αντλήθηκαν το πρώτο εννεάμηνο του 2018, φτάνοντας μέχρι στιγμής, στου 11 δηλαδή μήνες του έτους, στα 5,7 δισ. δολάρια. Οι συνολικές ωστόσο χρηματοδοτήσεις, για το σύνολο του έτους, αναμένεται να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα και να ξεπεράσουν έτσι τα 5,24 δις δολάρια που σε όλο το 2017 “σήκωσαν” οι ισραηλινές Startup εταιρείες.

Οι χρηματοδοτήσεις που ξεχώρισαν

Από τις τελευταίες επενδύσεις, ξεχώρισαν, η χρηματοδότηση με 75 εκατ. δολάρια της Habana.ai που δημιούργησε το πιο γρήγορο chip τεχνητής νοημοσύνης, μιας ακόμα εταιρείας κατασκευής ολοκληρωμένων, της Valens Semiconductor η οποία άντλησε 63 εκατ. δολάρια, καθώς επίσης και τα 60 εκατ. δολάρια που “σήκωσε” η εταιρεία εφαρμογών για κινητά, Lightricks.

Ξεχώρισαν επίσης: η Velox που “σήκωσε” 32 εκατ δολάρια, η OpenLegacy με 30 εκατ. δολάρια και η SysAid με επίσης 30 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις