Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Visa εξαγοράζει μια από τις πρώτες αγγλικές Fintech μεταφοράς χρημάτων

Σύμφωνα με το Reuters η Visa εξαγοράζει την Earthport, μια Fintech η οποία έχει αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο μεταφοράς χρημάτων για τράπεζες και άλλες εταιρείες.

Η Visa θα δώσει 250,6 εκατομμύρια δολάρια, τέσσερις φορές πάνω από την χρηματιστηριακή της αξία, για να αποκτήσει την Earthport. Η Earthport είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα παγκόσμια δίκτυα μεταφοράς και εκκαθάρισης χρημάτων προσφέροντας μια καθολική υπηρεσία, σε τράπεζες και άλλες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, σε όλο τον κόσμο.
Βέβαια, πάλι σύμφωνα με το Reuters, η Earthport παρουσίαζε σημαντικές απώλειες τον τελευταίο καιρό, προφανώς λόγω έντονου ανταγωνισμού, και είχε ανακοινώσει αλλαγές στο επιχειρηματικό της μοντέλο, με την εξαγορά αυτή να έρχεται ως μάνα εξ’ ουρανού.

Η Earthport ιδρύθηκε το 1997 με στόχο να εξομαλύνει τη διακίνηση των χρημάτων πέρα ​​από τα σύνορα κάθε χώρας χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο API για να μεταφέρει και να εκκαθαρίσει τα κεφάλαια σε τοπικό επίπεδο με τους τραπεζικούς εταίρους της. Το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Earthport είναι αυτό που έκανε τη Visa να προβεί σε αυτή τη κίνηση μια και περιλαμβάνει τράπεζες σε περισσότερες από 87 χώρες, με πελάτες όπως Bank of America, Hyperwallet, Transferwise και Payoneer.
Η Earthport συνεργάστηκε επίσης με την Ripple το 2015 για να προσφέρει δυνατότητες πληρωμών σε πραγματικό χρόνο για τους τραπεζικούς εταίρους της μέσω blockchain.

Τον Οκτώβριο η Earthport ανακοίνωσε ότι η BNP Paribas Fortis, θυγατρική της BNP Paribas και η μεγαλύτερη τράπεζα του Βελγίου, με ετήσια έσοδα 43 δισ. Ευρώ, θα είναι η πρώτη που θα αναπτύξει υπηρεσίες βασισμένες στο δίκτυο της.

H Visa με αυτή συμφωνία προφανώς επιζητεί τη βελτίωση της θέσης στις διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων μια και σύμφωνα με την Visa o όγκος των διασυνοριακών πληρωμών αυξήθηκε κατά 10% εντός του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις