Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H HSBC ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 250 δισ. δολ. συναλλαγών πάνω σε Blockchain

Η HSBC, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησε πάνω από 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφόρων τύπων συναλλαγές πάνω σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (Distributed Ledger Technology – DLT), ή αλλιώς Blockchain.

Η τράπεζα ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι διευθέτησε 3 εκατομμύρια συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα (FX) και έκανε άλλες 150.000 πληρωμές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της HSBC FX Everywhere. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα στο τελευταίο έτος για να ενοποιήσει τις πληρωμές στους εσωτερικούς ισολογισμούς της τράπεζας.

Η πλατφόρμα της HSBC έχει οδηγήσει σε «σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των ευκαιριών», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Η τράπεζα δεν διευκρίνισε αν το FX Everywhere αναπτύχθηκε εσωτερικά από το μηδέν ή φτιάχτηκε με κάποια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Ειδικότερα, η τράπεζα δήλωσε ότι η χρήση πλατφόρμας DLT της επέτρεψε να επαληθεύσει ότι οι πληρωμές διευθετούνται χωρίς να απαιτείται εξωτερική επιβεβαίωση, να ενοποιήσει τα ενδοεπιχειρησιακά εμπορικά δεδομένα σε μια “κοινή, ενιαία εκδοχή της αλήθειας” και να ελέγξει τις ενοποιημένες ταμειακές της ροές.

Σε μια δήλωση, ο Richard Bibbey, ο προσωρινός παγκόσμιος διευθυντής FX της HSBC, σημείωσε ότι η τράπεζα και οι πελάτες της διεξάγουν “χιλιάδες συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα“, οι οποίες μπορούν να κυμανθούν μεταξύ διαφορετικών ισολογισμών και χωρών.

Η πλατφόρμα DLT καθιστά αυτές τις εσωτερικές ροές πιο αποτελεσματικές, είπε, προσθέτοντας:  “Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή στην τράπεζα, διερευνούμε τώρα πώς η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολυεθνικούς πελάτες -που έχουν επίσης πολλαπλά κέντρα χρηματοδότησης και διασυνοριακές αλυσίδες εφοδιασμού- να διαχειρίζονται καλύτερα τις ροές συναλλάγματος εντός των οργανισμών τους“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις