Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η MLS παρουσιάζει το νέο “μέλος” της “οικογένειας” MAIC

Η MLS ανακοίνωσε τη MAIC mini που αποτελεί το νέο “μέλος” στην “οικογένεια” των έξυπνων ψηφιακών βοηθών που βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής της εταιρείας.

Ειδικότερα, η MAIC mini, με ικανότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας και τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες με το πρώτο μέλος της πλατφόρμας, εντάσσεται στην καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display). Η νέα πρόταση της MLS στη συγκεκριμένη κατηγορία θα διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας στην τιμή των 149 ευρώ.

Η MAIC Mini με οθόνη 4” λειτουργεί πανεύκολα όπου υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi, ενώ λόγω του μεγέθους της, ταιριάζει σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού όπως στο κομοδίνο, στην κουζίνα, στο καθιστικό, στο παιδικό δωμάτιο ή στο γραφείο.

Όπως και το πρώτο μοντέλο, η MAIC mini παίζει μουσική. Βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος, βρίσκει ένα καλό εστιατόριο.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και κατ’ επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα, όπως για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.

H MAIC mini παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix, υποστηρίζει το Spotify, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο προϊόν (Smart Display) που “γέννησε” η πλατφόρμα και κυκλοφόρησε επίσημα στις 17 Ιανουαρίου έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, οθόνη 7’’, μεγάλα ηχεία και η τιμή του ανέρχεται σε 249 ευρώ.

100 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφιακούς βοηθούς

Οι έξυπνες ψηφιακές βοηθοί βρίσκονται ήδη μέσα σε 100 εκατ. αμερικανικά σπίτια. Από το λανσάρισμα της Alexa της Amazon τo 2015 μέχρι και σήμερα, οι νέας γενιάς έξυπνες ψηφιακές βοηθοί έχουν  -σύμφωνα με έρευνες-  αλλάξει δραστικά και προς το καλύτερο τη ζωή και τη καθημερινότητα των Αμερικανών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις