Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως η Arsenal χρησιμοποιεί τα Big Data για να κερδίζει τους αγώνες

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της Acronis στη Σόφια της Βουλγαρίας παρουσιάστηκαν όλα τα νέα προϊόντα και λύσεις της εταιρείας για την ασφάλεια των δεδομένων αλλά και μερικές πρόσφατες συνεργασίες της.

Η Arsenal FC, η ομάδα της Premier League, βασίζεται στα Big Data και την ανάλυσή τους για την παραγωγή αποκαλυπτικών στοιχείων για την ίδια αλλά ειδικά για τους αντιπάλους της κάτι που έχει αυξήσει τα θετικά αποτελέσματα.

Η ανάπτυξη ενός νικητήριου σχεδίου παιχνιδιού σημαίνει την καταγραφή και την ανάλυση του αριθμού των περασμάτων μέσα σε συγκεκριμένες περιοχές του γηπέδου, πόσες φορές έφτασε η μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, τα γκολ που σημείωσαν οι παίκτες και πολλά άλλα δεδομένα τα οποία συλλέγονται από πολλές και διάφορες πηγές.

Η πρώτη και καλύτερη πηγή δεδομένων γίνεται από την οπτική ανάλυση των παιχνιδιών της ομάδας αλλά και των αντιπάλων μέσω video των αγώνων.

Στατιστικά των αγώνων αλλά και δεδομένα εμπορικά, από το γήπεδο, τις προπονήσεις, τον καιρό, επίσης μπαίνουν μέσα στο ¨παιχνίδι” των αναλύσεων οι οποίες παρουσιάζονται και χρησιμοποιούνται πριν αλλά μετά τους αγώνες.

Για να έχουμε μια εικόνα για τον όγκο των δεδομένων που παράγονται, αυτά ξεπερνούν τα 17 terabyte video των αγώνων, πάνω από 35 Terabyte αρχείων Office και OneDrive ενώ συλλέγονται δεδομένα τόσο από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, όσο και της ομάδας της ακαδημίας της Arsenal, μόνο αυτά φτάνουν τα 8TB κάθε σεζόν!

Όπως αντιλαμβανόμαστε η ομάδα έχει επενδύσει σημαντικά τόσο στις υπολογιστικές υποδομές, στις νέες τεχνολογίες όσο και στην προστασία όλων αυτών των δεδομένων μέσω της τριετούς χορηγικής συνεργασίας με την Acronis.

Η Acronis προσφέρει backup όλων των παραπάνω δεδομένων μέσω του Software-Defined Infrastructure και των ειδικών file servers της εταιρείας και φυσικά εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υποδομών και υπηρεσιών ICT, οι οποίες υποστηρίζουν όλες τις καθημερινές λειτουργίες της ομάδες, από την έκδοση εισιτηρίων μέχρι τις διαφημίσεις και την ανάλυση των δεδομένων.

Τέλος, έχει υλοποιηθεί η υπηρεσία Active Protection η οποία προφυλάσσει τα δεδομένα έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και ειδικά του εξαιρετικά επικίνδυνου ransomware.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις