Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alexa η προσωπική σύμβουλος υγείας!

H Amazon έχει βάλει στο στόχαστρο της τον χώρο της υγείας σε διάφορα επίπεδα. Μετά την διανομή φαρμάκων και την παροχή υπηρεσιών υγείας σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στην Alexa, τον φωνητικό ψηφιακό βοηθό της, να προσφέρει προσωπικές ενημερώσεις υγείας και να κλείνει ιατρικά ραντεβού!

Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να επεκταθεί στην υγειονομική περίθαλψη, η Amazon έκανε άλλο ένα βήμα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώνοντας ότι η Alexa τηρεί όλες τις προδιαγραφές του ρυθμιστικού πλαισίου των Η.Π.Α., HIPΑΑ, για την ασφαλή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ ήρθε σε συμφωνία με πέντε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, όπως οι Cigna και Livongo Health, δημιουργώντας νέες δεξιότητες για την Alexa αναφορικά με την παρακολούθηση των αποστολών συνταγογραφούμενων φαρμάκων και παροχή πληροφοριών στους ιατρούς.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, οι νέες δεξιότητες που επικεντρώνονται στην υγειονομική περίθαλψη όχι μόνο θα επεκτείνουν τις ικανότητες της Alexa, αλλά θα βοηθήσουν επίσης να ανταγωνιστεί καλύτερα τη Google Assistant και τη Siri της Apple. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι το μερίδιο αγοράς για την Alexa στις Η.Π.Α. μειώθηκε σημαντικά από το 59% που είχε το 2017 κάτι που δείχνει το μέγεθος του ανταγωνισμού από την Google και την Apple, η οποία μπαίνει δυναμικά και αυτή στο χώρο της υγείας, μια και το Apple Watch έχει πάρει πιστοποίηση από το FDA σαν συσκευή παρακολούθησης της λειτουργίας της καρδιάς.

Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βλέπουν θετικά αυτή την είσοδο της Amazon μια και ευελπιστούν να προσεγγίσουν τους νεώτερους σε ηλικία χρήστες της Alexa ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μια και προβλήματα, όπως η πρόσφατη αποκάλυψη συνομιλιών τρίτων στην Alexa, μπορεί να επιφέρει μεγάλα πρόστιμα και ποινικές ευθύνες μέσω του νόμου HIPAA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις