Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

UiPath: Νέα χρηματοδότηση 568 εκατ. δολαρίων και αλματώδη ανάπτυξη!

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε γράψει για την UiPath και τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης των 153 εκατ. δολαρίων που είχε έρθει λίγο μετά τον δεύτερο γύρο. Φαίνεται ότι η ανάπτυξή της ήταν ραγδαία μια και ήρθε και νέα τεράστια χρηματοδότηση!

Συνολικά έχει σηκώσει κοντά στο 1 δις δολάρια με αξία 7 δις δολαρίων! Και αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο παίκτη στο χώρο των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation), μια αγορά που βρίσκεται και η δική μας Softomotive. Οι εταιρείες RPA αναπτύσσουν ειδικό λογισμικό που βασίζεται σε AI και βοηθά τις εταιρείες να γλιτώνουν χρόνο και χρήμα εκτελώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες στο backoffice, απελευθερώνοντας εργατικό δυναμικό για άλλες πιο ποιοτικές εργασίες.

Η UiPath ιδρύθηκε το 2005, προέρχεται από την Ρουμανία αλλά η έδρα της πλέον είναι στην Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε νέους επενδυτές στους υποστηρικτές της μια και στο γύρο αυτό ηγήθηκε η Coatue και συμμετείχαν οι Dragoneer, Wellington, Sands Capital αλλά και οι προγενέστεροι επενδυτές Sequoia, Accel, IVP και CapitalG.

Ενδεικτικό της ανάπτυξης της εταιρείας είναι ότι μέσα σε 24 μήνες το ARR από 8 εκατ. δολάρια πήγε στα 200 εκατ.! Και η αξία της από τα 110 εκατ. στα 7 δις! Με 400.000 χρήστες σε 200 χώρες.

Ο Daniel Dines, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της UiPath, δήλωσε σχετικά:
Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής. Μεσαίες και μεγάλες εταιρίες ενισχύονται με ρομπότ λογισμικού, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της επιχείρησής τους και ελευθερώνοντας τους υπαλλήλους για πιο παραγωγικές εργασίες.
Η UiPath οδηγεί αυτή την επανάσταση στην απόδοση των εργαζομένων και βασιζόμενοι στην αποφασιστικότητα μας θα εκδημοκρατίσουμε την αγορά RPA και θα επιταχύνουμε το όραμά μας για ένα ρομπότ που θα βοηθά κάθε άνθρωπο.
Αποδέχομαι ταπεινά αυτή την εκπληκτική υποστήριξη που μας δίνουν οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι επενδυτές μας καθημερινά, εμπνέοντας μας να εργαστούμε σκληρότερα για την εξέλιξη της RPA ως μια πλατφόρμα που όχι μόνο ξεκλειδώνει τις πραγματικές δυνατότητες του AI αλλά και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες. Μόλις ξεκινήσαμε
“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις