Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΝ/JA: Την ερχόμενη Δευτέρα 6/5 ο τελικός της μαθητικής εικονικής επιχείρησης 2019

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του 14ου πανελλαδικού διαγωνισμού «Εικονικής Επιχείρησης» του ΣΕΝ/JA με τις μαθητικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να προκριθούν στις 10 καλύτερες της Ελλάδας, μεταξύ 160 Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό.

Στόχος των ομάδων είναι το πρώτο βραβείο καθώς η νικήτρια μαθητική «επιχείρηση» θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει διάκριση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουλίου στην πόλη Lille της Γαλλίας και στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος έχει θέσει υπό την Αιγίδα του το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2019» και θα απονείμει το πρώτο βραβείο.

Ο Τελικός Διαγωνισμός φέτος είναι πανηγυρικός καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός Junior Achievement Worldwide -που έχει παραρτήματα σε 120 χώρες- γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και πρόσφατα κατέκτησε μια πολύ σπουδαία διάκριση, την 7η θέση στη λίστα των 500 καλύτερων μη κερδοσκοπικών οργανισμών παγκοσμίως από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ΝGO ADVISOR.

Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν υλοποιήσει πολύ καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και διεκδικούν το πρώτο βραβείο του 2019 είναι:

«Εράν Music» – 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς
«Εύγε» – Γενικό Λύκειο Φιλοθέης
«Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety» – 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου
«Αnt» – Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
«Count-IT» – Κολλέγιο Ανατόλια
«Duke’s Firewatch» – Εκπαιδευτήρια Δούκα
«Euphoria» – 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού
«Homo Ergo» – Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας
«Parking Lot Guard» – Εκπαιδευτήρια Καίσαρη
«SAVeat» – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

«Το έργο μας, να επιλέξουμε εκείνη την ημέρα, την καλύτερη μαθητική «επιχείρηση» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, θα είναι πολύ δύσκολο καθώς και οι 10 είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης, ο οποίος ηγείται και της κριτικής επιτροπής.

«Ο φετινός τελικός διαγωνισμός σηματοδοτεί μια νέα, αισιόδοξη και πολύ δυναμική εποχή για τα παιδιά «επιχειρηματίες» και το ΣΕΝ/JA Greece, δίνοντας έμπρακτα την ευκαιρία να αναδειχθεί και να αναγνωρισθεί δημόσια το έργο των μαθητών, καθηγητών και εθελοντών μέσα από διαδικασίες άμιλλας και αριστείας. Η υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πρόγραμμα και οι αναγνωρισμένες επιτυχίες του Junior Achievement παγκοσμίως μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις ζωές ολοένα και περισσότερων παιδιών και να κάνουμε τη θετική αλλαγή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣEN/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος, με την υπεύθυνη του προγράμματος, Ελένη Χελιώτη να συμπληρώνει: «Αυτό που διαπιστώνουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο είναι ότι τα παιδιά μέσω του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης» ανακαλύπτουν ικανότητές τους που –ενδεχομένως- ακόμα και τα ίδια να μη γνώριζαν ότι είχαν. Συνειδητοποιούν επίσης με ποιους τρόπους αυτές οι ικανότητες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας: μαθαίνουν να θέτουν στόχους, να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης στο πλαίσιο μιας ομάδας, να παίρνουν πρωτοβουλίες και κοινές αποφάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε και στις 10 ομάδες που θα διαγωνισθούν καλή επιτυχία».

Κατά την επίσημη τελετή των βραβεύσεων, που θα ξεκινήσει ακριβώς στις 15:00 (με πέρας προσέλευσης 14:40) θα απονεμηθούν 4 βραβεία «Δημιουργικότητας», «Κοινωνικής Καινοτομίας», «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» και «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας», βραβεία εθελοντισμού στην ΜetLife και την Εθνική Τράπεζα και τα βραβεία της 3ης, 2ης, και 1ης θέσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις