Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Square: Οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ να δέχονται μετρητά

Νέα έκθεση της Square υπογραμμίζει την “ανθεκτικότητα” των μετρητών χρημάτων, ανατρέποντας την αντίληψη ότι οδηγούνται προς εξαφάνιση λόγω των ψηφιακών πληρωμών.

Όπως υποστηρίζει η Square, υπάρχει όντως εκτεταμένη χρήση καρτών, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της προθυμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν “πλαστικό χρήμα” για όλο και μικρότερες συναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση “δείχνει” ότι το ποσοστό αγορών κάτω των 20 δολαρίων με μετρητά μειώθηκε από 46% σε 37%.

Παρόλ’ αυτά, το 83% των 1.000 μικρών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι θα δέχεται πάντα μετρητά. Μόνο το 10% των εμπόρων δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δέχεται μετρητά.

Στην έκθεσή της Square φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων είναι σκεπτικοί για ένα μέλλον αμιγώς ψηφιακών πληρωμών, με το 73% να λέει ότι η Αμερική δεν θα λειτουργήσει ποτέ χωρίς καθόλου μετρητά. Η απόφαση αυτή συνδέεται με την ικανοποίηση των πελατών, αφού δύο από τις τρεις εταιρείες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι οι πελάτες θα αποδοκίμαζαν τις επιχειρήσεις χωρίς μετρητά. Tα δεδομένα αυτά “έρχονται” τη στιγμή που σε Νιου Τζέρσεϋ, Μασαχουσέτη, Φιλαδέλφεια Σαν Φρανσίσκο έχουν απαγορευτεί τα καταστήματα που δεν δέχονται μετρητά.

Όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα αυτό το μήνα, «η πλήρης μετάβαση στα καταστήματα χωρίς μετρητά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη (αν όχι αδύνατη) σε οποιαδήποτε χώρα, επειδή η χρήση μετρητών στο σημείο πώλησης παραμένει ισχυρή στις περισσότερες χώρες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις