Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut “εγκαινιάζει” την αποταμίευση μεταξύ συγγενών και φίλων

Η Revolut, η FinTech Startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των ομαδικών Vaults, ενός απλού τρόπου αποταμίευσης μεταξύ οικογένειας και φίλων.

Οι χρήστες θα μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα ομαδικό vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Θα έχουν έτσι την δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση με ένα κοινό στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων ή ακόμα και διακοπές.

Τα μέλη ενός ομαδικού vault, μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποταμιεύουν πιο λίγα ή πιο πολλά χρήματα ανάλογα με την περίσταση, όπως επίσης μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα τους ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 1 εκατομμύριο Vaults έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη αυτής της υπηρεσίας τον Απρίλιο του 2018 με πάνω από 75 εκατ. στερλίνες να έχουν αποταμιευτεί από τους χρήστες της Revolut. Σύμφωνα με την Revolut, περίπου 3,000 νέα Vaults δημιουργούνται ημερησίως με ευρώ, λίρα, πολωνικό ζλότυ, ελβετικά φράγκα και Bitcoin.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Revolut, ένας μεγάλος αριθμός των millennials χρησιμοποιεί επί καθημερινής βάσης, τραπεζικές εφαρμογές έτσι ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο τον δαπανών τους. Συγκεκριμένα περισσότερο από 77% τον νέων στην Ελλάδα και Κύπρο δηλώνουν ότι πλέον απολαμβάνουν την διαχείριση των οικονομικών τους, μέσω τον τραπεζικών εφαρμογών.

Ωστόσο, η στασιμότητα των μισθών και το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Ελλάδα και Κύπρο έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν 28% να δυσκολεύεται να αποταμιεύσει χρήματα κάθε μήνα, ενώ το 13% να μην μπορεί να αποταμιεύσει καθόλου χρήματα. Με βάση τα παραπάνω, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) παραδέχονται ότι ανησυχούν για το οικονομικό τους μέλλον. Από αυτό προκύπτει, το 18% των νέων αποταμιεύει κυρίως για την πρώτη τους κατοικία, ενώ το 30% εξοικονομούν διακοπές.

Η Ed Cooper, Head of Mobile, στη Revolut, αναφέρει: “Μετά την τεράστια επιτυχία των Vaults, κατακλυστήκαμε με χιλιάδες αιτήματα πελατών στην κοινότητα μας, ζητώντας έναν ευκολότερο τρόπο αποταμίευσης χρημάτων μεταξύ φίλων και οικογένειας. Τα ομαδικά Vaults είναι οι πληρωμές που ισοδυναμούν με μια ομαδική συζήτηση – είναι εύκολο να δημιουργηθούν και να κλείσουν και εύκολο για τους χρήστες να ενταχθούν και να αποχωρήσουν. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνουν οι χρήστες μας μαζί τους.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις