Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο fund 1 δισ. δολαρίων από την Bain Capital για “Tech Opportunities”

Η Bain Capital, εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων (PE) που είναι γνωστή για εξαγορές εταιρειών όπως η Varsity Brands και η Toys R Us, συγκέντρωσε 1 δισ. δολάρια για νέο fund το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εξαγορές και επενδύσεις προχωρημένου σταδίου, σύμφωνα με το CNBC.

Το fund, το οποίο ονομάζεται Bain Capital Tech Opportunities, θα στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 50 έως 200 εκατ. δολαρίων, κυρίως σε εταιρείες εταιρικού λογισμικού και cybersecurity. Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων.

Η Bain Capital αναζητά εταιρείες με επαναλαμβανόμενα ετήσια έσοδα ύψους 30 έως 100 εκατ. δολαρίων και εκτιμώμενη αξία μικρότερη των 500 εκατ. δολαρίων. Για τις επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο, η Bain σχεδιάζει να “εξάγει” την τεχνογνωσία της με στόχο εξεύρεση διεθνών ευκαιριών και τη σύναψη συνεργασιών, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το νέο fund θα διαχειρίζεται ο Darren Abrahamson, private equity managing director, και ο Dewey Awad, public equity managing director της εταιρείας. Εκτός από το λογισμικό και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Bain Capital ενδέχεται να αναζητήσει επενδύσεις σε FinTech, HealthTech και digital media Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις