Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei θα αναπτύξει δίκτυο 5G για τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας

Η Huawei ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την MTS, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας, για την ανάπτυξη δικτύου 5G.

Προγραμματισμένη να συμπέσει με την τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Μόσχα, η συμφωνία σηματοδοτεί την επιθυμία των δύο χωρών για στενότερη σχέση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας είναι τώρα «σε ένα πρωτοφανές επίπεδο». Και για την Huawei, η εξασφάλιση αυτής της συμφωνίας είναι πολύ σημαντική μετά τον “χείμαρρο” που προκλήθηκε από την επίθεση της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της.

Αυτή τη Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ότι η Huawei πουλάει την επιχείρηση υποθαλάσσιων καλωδίων της ενώ ταυτόχρονα, μειώνει τις παραγγελίες παραγωγής smartphone στη Foxconn,  λόγω της απώλειας της άδειας χρήσης του λογισμικού Android από την Google. Την ίδια ώρα, στο μέτωπο του 5G, η SoftBank της Ιαπωνίας επέλεξε τη Nokia και την Ericsson αντί της Huawei, η οποία είχε εγκαταστήσει το δίκτυο 4G.

Η αναταραχή στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και Huawei φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, ωστόσο σήμερα, η εταιρεία “γιορτάζει” την νέα συμφωνία. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, Ren Zhengfei, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο, “Η Αμερική δεν αντιπροσωπεύει τον κόσμο. Η Αμερική αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος του κόσμου.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις