Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγόρασε την Startup Drive.ai

Η Apple προχώρησε στην εξαγορά της Drive.ai, Startup που κατασκευάζει αυτόνομα οχήματά, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει.

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες της γύρω από την αυτόνομη οδήγηση, “απορροφώντας” τις γνώσεις των έμπειρων μηχανικών της. Με βάση προηγούμενα δημοσιεύματα, η Drive.ai αναζητούσε αγοραστή από τον Μάρτιο.

Ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές πόσοι υπάλληλοι θα “ανήκουν” στο δυναμικό της Apple στο μέλλον. Η Drive.ai προσέλαβε 100 μηχανικούς τον Φεβρουάριο του 2019 και, όπως ανέφερε το The Information πριν επιβεβαιωθεί η εξαγορά, πολλοί από αυτούς μπορεί να καταλήξουν να δουλεύουν στην Apple.

Σημειώνεται ότι η Apple απέλυσε σχεδόν 200 άτομα από το τμήμα της αυτόνομης οδήγησης, νωρίτερα φέτος, αλλά τα νέα δεδομένα “δείχνουν” ότι δεν σκοπεύει να κλείσει εντελώς το τμήμα. Τον Απρίλιο, το Reuters ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον τέσσερις προμηθευτές για ένα επαναστατικό σύστημα LIDAR για αυτόνομα οχήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις