Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Depop: 62 εκατ. δολάρια σήκωσε το fashion marketplace

Η Depop με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εταιρεία που λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό fashion marketplace, συγκέντρωσε 62 εκατ. δολάρια σε τρίτο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την αμερικανική General Atlantic.

Αυτό συνδέεται με τη φιλοδοξία της Startup, η οποία είναι να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην Αμερική, όπου έχει ήδη επεκταθεί, με καταστήματα σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Η Depop υποστηρίζει ότι 5 από τους 13 εκατ. χρήστες της είναι από τις ΗΠΑ και ότι σκοπεύει να τους τριπλασιάσει στο εγγύς μέλλον.

Εκτός από αυτό, η Depop αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να αναπτύξει επίσης τις εταιρείες της στο Λονδίνο, που ειδικεύονται στην τεχνολογία και την επιστήμη των δεδομένων, και να επενδύσει σε νέα χαρακτηριστικά για την πλατφόρμα, η οποία τώρα διαθέτει περίπου 16 εκατ. είδη προς πώληση.

Στον γύρο χρηματοδότησης, του οποίου ηγήθηκε η General Atlantic, συμμετείχαν και προηγούμενοι επενδυτές, όπως οι Depop HV Holtzbrinck Ventures, Balderton Capital, Creandum, Octopus Ventures και TempoCap, καθώς και ο συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Klarna, Sebastian Siemiatkowski.

Η Maria Raga, CEO της Depop σχολίασε: “Η επόμενη γενιά νέων θέλει μια εμπειρία που η βιομηχανία της μόδας αγωνίζεται να προσφέρει. Θέλουν αυθεντικότητα και επιθυμούν να καθορίζουν τις δικές τους τάσεις. Είναι επηρεασμένοι από πραγματικούς ανθρώπους. Θέλουν την επιλογή και την ατομικότητα, την ικανότητα να αγοράζουν on demand και να πωλούν με ευκολία. Ταυτόχρονα, θέλουν να μειώσουν τα απόβλητα. H Depop έχει δημιουργηθεί για να καλύψει αυτές τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Υπάρχουμε για να δώσουμε στην επόμενη γενιά τη δύναμη να μεταμορφώσει τη μόδα.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις