Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Elliott Management εξαγοράζει τα βιβλιοπωλεία Barnes & Noble για 683 εκατ. δολάρια

Η εταιρεία Elliott Management ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να αγοράσει τα βιβλιοπωλεία Barnes & Noble για περίπου 683 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους τους.

Η τιμή της Barnes & Noble ανέρχεται, μετά τη συμφωνία, σε 6,50 δολάρια ανά μετοχή. Πριν από τη διαρροή της είδησης οι μετοχές της εταιρείας είχαν υποχωρήσει κατά περίπου 25%, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, η Barnes & Noble είχε χάσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε αξία.

Η εταιρεία αντιμετώπιζε συνεχείς πιέσεις από την Amazon αλλά και ανεξάρτητους βιβλιοπώλες. Η Amazon κατέχει σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων βιβλίων, σύμφωνα με περσινή έρευνα της Codex Group , ενώ η Walmart έχει περίπου το 4,2% της αγοράς.

Αναζητώντας μια ανάκαμψη, η Barnes & Noble έφτασε στη σημερινή συμφωνία. Από πέρυσι είχε δηλώσει ότι διερευνά το ενδεχόμενο μιας πώλησης και ότι είχε λάβει “εκδηλώσεις ενδιαφέροντος” από “πολλές κατευθύνσεις”.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Elliott, η οποία ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Paul Singer, απέκτησε πέρυσι την Waterstones, τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Βρετανίας, επενδύοντας σε “εναλλακτικά” αντικείμενα έως και “ακτιβιστικά” θα λέγαμε!

Η Elliott θα λειτουργήσει ανεξάρτητα τις δύο εταιρείες, δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή, ενώ ο CEO της Waterstones, James Daunt, θα είναι διευθύνων σύμβουλος και στις δύο.
Η Elliott Management Corporation μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων στοχεύοντας κυρίως σε εταιρείες που βρίσκονται σε πτώχευση ή εταιρική αναδιάρθρωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις