Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vestaron: 40 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση για την Startup που παράγει βιολογικά παρασιτοκτόνα

Η Vestaron, εταιρεία που επικεντρώνεται στην ασφαλή και βιώσιμη προστασία των καλλιεργειών μέσω της ανάπτυξης βιολογικών παρασιτοκτόνων, συγκέντρωσε 40 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Β’ γύρου.

Επικεφαλής του γύρου ήταν η Novo Holdings A/S, ενώ συμμετείχαν και παλαιότεροι επενδυτές όπως οι Anterra Capital, Cultivian Sandbox, Open Prairie Ventures, και Pangaea Ventures.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να προωθήσει την εμπορευματοποίηση των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης σε νέες γεωγραφικές περιοχές, και για να επιταχύνει την ανάπτυξη πρόσθετων βιοπαρασιτοκτόνων.

Η Vestaron «εκμεταλλεύεται» μια ιδιόκτητη πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση και την παραγωγή βιοπαρασιτοκτόνων με βάση τα πεπτίδια. Τα παρασιτοκτόνα της εταιρείας, έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα παραδοσιακά αλλά με την ασφάλεια και την βιωσιμότητα των βιολογικών.

Η Startup, της οποίας CEO είναι η Anna Rath, λάνσαρε πρόσφατα τα δύο πρώτα προϊόντα της: Το Spear-T, το οποίο έχει σχεδιαστεί για χρήση σε θερμοκήπιο και το Spear-Lep, που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε εξωτερικές καλλιέργειες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις