Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit βλάπτει τον τομέα της τεχνολογίας στο Λονδίνο

Η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit βλάπτει τον τομέα της τεχνολογίας στο Λονδίνο, προειδοποίησε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Khan υποστήριξε ότι το Brexit μετατόπισε τους κυβερνητικούς πόρους και την προσοχή μακριά από τις τεχνολογικές συζητήσεις, σχετικά, για παράδειγμα, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, και δημιούργησε αβεβαιότητα, η οποία είναι εχθρός της καινοτομίας.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ως χώρα, θα πρέπει να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο από ό, τι τώρα – όχι μόνο όσον αφορά τη διασφάλιση ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά από την άποψη της εκπαίδευσης του κοινού, της δημόσιας συζήτησης και  της προετοιμασίας για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στην κοινωνία μας”, ανέφερε ο Khan.

Από τότε που η Βρετανία ψήφισε πριν από τρία χρόνια την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρξε ελάχιστη σαφήνεια ως προς το πότε θα συμβεί πραγματικά. Η πρωθυπουργός Theresa May δεν κατάφερε να “κλείσει” μια συμφωνία για το Brexit, και έχασε τη θέση της. Ο Khan είπε ότι όλη αυτή η αβεβαιότητα έχει πλήξει τις επενδύσεις τόσο στο Λονδίνο όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

“Ο καλύτερος τρόπος για να σπάσει το αδιέξοδο είναι το βρετανικό κοινό να έχει λόγο για πρώτη φορά”, δήλωσε στο Reuters, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παρά την γενική καθίζηση, ο τομέας της τεχνολογίας στην πόλη βρίσκεται σε ανάπτυξη. Σημείωσε ότι το Λονδίνο έχει περισσότερες εταιρείες AI από το Βερολίνο και το Παρίσι μαζί και ότι οι εταιρείες τεχνολογίας στο Λονδίνο συγκέντρωσαν κεφάλαια ύψους 3,26 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ποσό διπλάσιο από αυτό που συγκέντρωσε το Βερολίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις