Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την Γαλλική Bleckwen

Η Bleckwen, Startup ανίχνευσης απατών, με έδρα το Παρίσι, σήκωσε 10 εκατ. δολάρια από την Ring Capital, με συμμετοχή προηγούμενων επενδυτών όπως οι TempoCap, Bpifrance, και Ineo.

Η Startup, η οποία είναι spin-off της γαλλικής εταιρείας cybersecurity Ercom, εξειδικεύεται σε real-time analytics και στην ανίχνευση απατών στον τομέα των πληρωμών, στο ευρύτερο πλαίσιο της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να προστατεύει τράπεζες από επιθέσεις που σχετίζονται με την οδηγία περί ανοικτής τραπεζικής, PSD2.

“Σχεδόν 4 τρισ. δολάρια κλέβονται και ξεπλένονται μέσω τραπεζών ετησίως – περίπου 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ”, δήλωσε ο David Christie, Διευθύνων Σύμβουλος της Bleckwen. “Στη Bleckwen, έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια στην ανάπτυξη λύσεων για την αντιμετώπιση των εγκληματιών αυτών”.

Η εταιρεία απασχολεί 35 άτομα στο γραφείο της στο Παρίσι και ισχυρίζεται ότι έχει δύο μεγάλους πελάτες, ένας από τους οποίους είναι μια παγκόσμια τράπεζα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις