Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WeShare: Νέα υπηρεσία “ενοικίασης” ηλεκτρικών οχημάτων από την Volkswagen

Η Volkswagen λανσάρει την υπηρεσία WeShare, μια υπηρεσία on-demand ενοικίασης -αποκλειστικά ηλεκτρικών- οχημάτων, παρόμοια με την Car2Go και τη Maven.

Αρχικά, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Βερολίνο, όπου ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί, με 1,500 Volkswagen e-Golf διαθέσιμα προς ενοικίαση. Σύμφωνα με το TechCrunch, στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει την υπηρεσία στην Πράγα και το Αμβούργο, μέσα στο 2020.

Τα οχήματα θα είναι «ελεύθερα», δηλαδή όποιος επιθυμεί θα μπορεί να πάρει ένα και να το παρκάρει σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, ο “ενοικιαστής” δεν θα έχει την ευθύνη της επαναφόρτισης, αφού αυτό το αναλαμβάνει η εταιρεία,  χρησιμοποιώντας το δημόσιο δίκτυο επαναφόρτισης που είναι διαθέσιμο στο Βερολίνο.

Η Volkswagen διαθέτει άλλη μία παρόμοια υπηρεσία, την MOIA, η οποία όμως παρέχει ηλεκτρικά ταξί και λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε Αμβούργο και Ανόβερο. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η εταιρεία πέρυσι δήλωσε ότι οι δύο υπηρεσίες της θα δουλεύουν μαζί στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις