Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vice Ventures: Το VC που επενδύει στις πιο αμφιλεγόμενες βιομηχανίες

Η Vice Ventures είναι ένα «διαφορετικό» VC, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η διαφορετικότητά του έγκειται στο ότι επενδύει σε παραδοσιακά υποτιμημένες και αμφιλεγόμενες βιομηχανίες, όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το σεξ.

Σύμφωνα με το Pitchbook, η Vice Ventures συγκέντρωσε ένα fund ύψους 25 εκατ. δολαρίων, με τους Marc Andreessen και Bradley Tusk να είναι μόνο δύο από τους επενδυτές που συμμετείχαν. Οι πρώτες Startups που έλαβαν χρηματοδότηση είναι οι Recess (παράγει νερό με ενστάλαξη κανναβιδιόλης), Indose (κατασκευάζει ηλεκτρονικά τσιγάρα) και Bev (παράγει κρασί σε συσκευασία αναψυκτικού).

Αυτές οι επενδύσεις, αλλά και η γενικότερη «φιλοσοφία» της, έχουν φέρει την εταιρεία αντιμέτωπη με κριτική και αμφισβήτηση. Η λύση σε αυτό, σύμφωνα με την ιδρύτρια της, Catharine Dockery, είναι η εκπαίδευση. «Νομίζω έχει μεγάλη σημασία η εκπαίδευση και η κατανόηση αυτών των κατηγοριών στην πραγματικότητα. Όσο περισσότερο επενδύουμε και ακούμε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων στις ειδήσεις, οι άνθρωποι θα μιλάνε γι’ αυτές και δεν θα φοβούνται, για παράδειγμα, το τι κάνει πραγματικά η νικοτίνη στον οργανισμό», δήλωσε η ίδια στο Pitchbook.

Όσον αφορά μελλοντικές επενδύσεις, η εταιρεία φαίνεται να σχεδιάζει να επενδύσει στους τομείς των τυχερών παιχνιδιών και των esports ενώ στα πλάνα της είναι και η χρηματοδότηση εταιρειών που ασχολούνται με την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις