Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα κράτη της ΕΕ “ψήφισαν” τη χρήση 5G στα διασυνδεδεμένα οχήματα

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προέβλεπε την χρήση τεχνολογίας βασισμένης σε Wi-Fi για τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα και την «παράκαμψη» του 5G. Η κατάληξη αυτή ικανοποίησε τους βιομηχανικούς ομίλους που είχαν αντιδράσει έντονα στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης.

Η πρόταση απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία και τώρα αναμένεται να «επιστρέψει» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επαναδιατυπωθεί και να κατατεθεί ξανά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η πρόταση της Επιτροπής είχε στόχο την κυκλοφορία Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS) στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Βιομηχανικοί όμιλοι συμπεριλαμβανομένων των GSMA, GSA, ETNO, 5G Automotive Association, Deutsche Telekom και BMW ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν στην πρόταση λέγοντας ότι η εν λόγω τεχνολογία είναι ξεπερασμένη καθώς και ότι μια ενδεχόμενη επικύρωσή της απόφασης θα καθιστούσε πιο δύσκολη την ανάπτυξη της αυτοματοποιημένης κινητικότητας και θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον του 5G στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις