Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Indus OS: Η Samsung επενδύει σε Ινδικό λειτουργικό σύστημα

Η Samsung Venture, ο επενδυτικός βραχίονας της Samsung επένδυσε συνολικά 8,5 εκατ. δολάρια στο Indus OS και τρεις άλλες ινδικές Startups.

Το Indus OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στην Ινδία, με πάνω από 10 εκατ. ενεργούς χρήστες. Η Samsung και η Venturest συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης του, ο οποίος ανήλθε στα 5,75 εκατ. δολάρια.

Ο Rakesh Deshmukh, συνιδρυτής και CEO του Indus OS, δήλωσε στο ΤechCrunch ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αναπτύξει περισσότερες τοπικές λύσεις και να «χτίσει» ένα kit ανάπτυξης λογισμικού για προγραμματιστές, που θα τους επιτρέψει να τροποποιήσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους και να προσθέσουν λειτουργίες που αφορούν την Ινδία. Ο Deshmukh δήλωσε επίσης ότι το Indus OS, θα συνεργαστεί σύντομα και με άλλους πωλητές για να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της Samsung έρχεται λίγες μέρες μετά την λήξη του “εμπορικού πολέμου” μεταξύ Huawei και Αμερικής και την “επιστροφή” του κινεζικού κολοσσού στις ΗΠΑ.

Εκτός από την Indus OS, η Samsung Venture επένδυσε στην Gnani.ai, μια startup που ασχολείται με τεχνολογία ομιλίας και στην Silvan Innovation Labs, έναν πάροχο λύσεων IoT. Ο επενδυτικός βραχίονας δήλωσε επίσης ότι επένδυσε σε μια startup αρχικού σταδίου που ασχολείται με το computer vision, αλλά δεν την κατονόμασε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις