Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Comcast λανσάρει “τηλεχειριστήριο” που λειτουργεί με τα μάτια

Η Comcast λάνσαρε ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει σε τηλεθεατές με σωματικές αναπηρίες να περιηγούνται στην τηλεόρασή τους χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Το Xfinity X1 eye control είναι ουσιαστικά ένα διαδικτυακό τηλεχειριστήριο για tablet και υπολογιστές, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες με μια ματιά να αλλάξουν το κανάλι, να έχουν πρόσβαση στο DVR ή να αναζητήσουν προγράμματα. Κάθε φορά που κοιτάζουν ένα κουμπί, το τηλεχειριστήριο στέλνει την αντίστοιχη εντολή στην τηλεόραση.

Η δωρεάν υπηρεσία απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό τηλεθεατών. Σύμφωνα με την Comcast, πάνω από 48 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν σωματικές ή κινητικές αναπηρίες και κάθε μέρα περίπου 15 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Η αλλαγή του καναλιού στην τηλεόραση είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο, αλλά μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατο για εκατομμύρια θεατές», δήλωσε ο Tom Wlodkowski, Αντιπρόεδρος Προσβασιμότητας της Comcast. «Όταν δημιουργείς ένα προϊόν πιο ολοκληρωμένο, δημιουργείς μια καλύτερη εμπειρία για όλους και ελπίζουμε ότι το νέο μας εργαλείο θα κάνει πραγματική διαφορά στη ζωή των πελατών μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις