Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AR και AI μέσα στο νερό με τα “έξυπνα” γυαλιά κολύμβησης της startup FORM

Η startup FORM, με έδρα το Βανκούβερ, παρουσίασε, την προηγούμενη εβδομάδα ένα ζευγάρι γυαλιών κολύμβησης με AR στους φακούς τους και έναν ενσωματωμένο υπολογιστή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την πραγματοποίηση μετρήσεων.

Σύμφωνα με το USA Today, το νέο gadget της εταιρείας, κοστίζει 199 δολάρια και επιτρέπει στους καταναλωτές να διατηρούν τη φόρμα τους ενώ παρακολουθούν τι συμβαίνει μέσα στο σώμα τους. Με αντίστοιχα gadget που φοριούνται στο χέρι, όπως τα Apple Watch και Fitbit, οι κολυμβητές πρέπει να σταματούν για λίγο ή να τροποποιούν την τεχνική τους για να ελέγξουν την απόδοση τους.

Ο ιδρυτής της FORM, Dan Eisenhardt, ισχυρίζεται ότι τα νέα γυαλιά λύνουν αυτό το βασικό πρόβλημα. “Η ιδέα για τα FORM ήρθε πολλά χρόνια πριν, αλλά τώρα μπαίνουμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μας επιτρέπει να το κάνουμε πράξη”, δήλωσε ο Eisenhardt, του οποίου η προηγούμενη εταιρεία (Η Recon Instruments, που είχε αντίστοιχο αντικείμενο), πουλήθηκε στην Intel το 2015.

Τα γυαλιά επιτρέπουν τόσο στους κολυμβητές όσο και στους προπονητές να κατανοούν καλύτερα τι συμβαίνει στο νερό. Μεταξύ άλλων, μετρούν τις θερμίδες, απόσταση, διάφορους χρόνους ενώ δίνουν στον κολυμβητή την δυνατότητα να επιλέξει ποιες μετρήσεις θέλει να φαίνονται στους φακούς του και πότε αυτές θα εμφανίζονται: κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, μετά τις στροφές ή κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης. Επιπλέον, τα FORM συνδέονται αυτόματα με την εφαρμογή της εταιρείας, όπου κατηγοριοποιούν όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, μόλις ο αθλητής βγει από την πισίνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις