Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Continental και Leia για τη δημιουργία ενός ολογραφικού 3D ταμπλό

Η Continental ανακοίνωσε μια συνεργασία με την startup Leia Inc. για την δημιουργία μιας ολογραφικής 3D οθόνης σχεδιασμένης για το ταμπλό του αυτοκινήτου, η οποία θα αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών.

Το «Natural 3D Lightfield Instrument Cluster», όπως ονομάζει το νέο σύστημα η Continental θα προσθέσει ένα μεγαλύτερο επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των οδηγών και του αυτοκινήτου, ενσωματώνοντας στοιχεία όπως το βάθος 3D και διάφορα εφέ φωτισμού που θα παρουσιάζουν σημαντικές πληροφορίες με ασφαλή και βολικό τρόπο.

Continental_PP_3D_Natural_Display_Detail

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να αναπτύξει έξυπνους τρόπους αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής», δήλωσε ο Jens Brandt, διευθυντικό στέλεχος στην Continental Βόρειας Αμερικής. «Η νέα τεχνολογία δεν φέρνει μόνο την τρίτη διάσταση στο όχημα, αλλά δημιουργεί μια νέα διάσταση άνεσης και ασφάλειας. Η λύση μας παρέχει στους κατασκευαστές οχημάτων τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμπειρία του οδηγού», συμπλήρωσε.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Leia, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει οκτώ διαφορετικές προοπτικές του ίδιου αντικειμένου πάνω στην «εικόνα», η οποία από διαφορετικές γωνίες δημιουργεί ένα εφέ 3D, χωρίς να χρειάζονται γυαλιά ή κάποια άλλη συσκευή. Η Diffractive Lightfield Backlighting τεχνολογία της Leia, η οποία είναι δημοφιλής σε εταιρείες όπως οι AT&T και Verizon, εξασφαλίζει μια καθαρή και «εύκολη στο μάτι» 3D εικόνα, ανεξαρτήτως φωτισμού.

Σύμφωνα με την Continental, η παραγωγή του συστήματος 3D είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις