Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “επενδύει” 700 εκατ. δολάρια για την επανεκπαίδευση των υπαλλήλων της

Η Amazon ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα επόμενα έξι χρόνια θα «επενδύσει» 700 εκατ. δολάρια για την επανεκπαίδευση 100 χιλ. εργαζομένων της στις ΗΠΑ, κυρίως σε τεχνικές δεξιότητες.

Η Amazon είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, με σχεδόν 300 χιλ. εργαζόμενους (και πολλούς περισσότερους εργολάβους), ενώ έχει χώρο και για «νέα ταλέντα». Η εταιρεία έχει πάνω από 20 χιλ. κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με πάνω από τις μισές να βρίσκονται στην έδρα της στο Σιάτλ.

«Ο σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε μια ‘σκάλα’ από το κέντρο εξυπηρέτησης μέχρι τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά να συναντήσουμε στους υπαλλήλους εκεί που βρίσκονται και να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες που έχουν», δήλωσε ο Ardine Williams, Αντιπρόεδρος ανάπτυξης εργατικού δυναμικού στην Amazon.

Η επένδυση αυτή είναι μία από τις πολλές κινήσεις της Amazon προς αυτήν την κατεύθυνση. Η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει χιλιάδες δολάρια για την επανεκπαίδευση εργαζομένων στο πρόγραμμα Career Choice, το οποίο βοηθά συνεργάτες να πληρώνουν προγράμματα σπουδών σε άλλα πεδία υψηλής ζήτησης. Σύμφωνα με τον CEO Jeff Bezos, περισσότεροι από 12 χιλ. υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα από τότε που ξεκίνησε το 2012.

Οι πρωτοβουλίες επανεκπαίδευσης της Amazon περιλαμβάνουν επίσης το Associate2Tech, ένα πρόγραμμα 90 ημερών για εργαζόμενους αποθήκης που θέλουν να σπουδάσουν πληροφορική, το Amazon Technical Academy, ένα bootcamp προγραμματισμού για εταιρικούς «μη τεχνικούς» υπαλλήλους, και τέλος, το Machine Learning University, για μηχανικούς που έχουν ήδη ένα υπόβαθρο στην τεχνολογία και θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες γύρω από το Machine Learning και την AI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις