Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Boehringer Ingelheim εξαγόρασε την AMAL Therapeutics SA

Η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε την εξαγορά της AMAL Therapeutics SA, μιας ιδιωτικής ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας επικεντρωμένης στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου και στην ανάπτυξη θεραπευτικών εμβολίων κατά του καρκίνου μέσω της τεχνολογικής της πλατφόρμας, KISIMA.

Η Boehringer Ingelheim σχεδιάζει να αναπτύξει νέες θεραπείες συνδυάζοντας στοιχεία από τη δική της έρευνα και μέχρι τώρα δράση με την ιδιόκτητη πλατφόρμα ανοσοποίησης KISIMA της AMAL.

«Η απόκτηση της AMAL αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Boehringer Ingelheim να ενισχύσει την υπάρχουσα θέση της ως πρωτοπόρος νέων θεραπειών για τον καρκίνο», δήλωσε ο Michel Pairet, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim και υπεύθυνος για την Μονάδα Καινοτομίας της εταιρείας. «Θέλουμε να πρωτοπορήσουμε στην φροντίδα των καρκινοπαθών και οι τεχνολογίες και η τεχνογνωσία που αναπτύσσονται στην AMAL είναι κρίσιμες για τις προσπάθειές μας».

«Είμαι εξαιρετικά περήφανη για τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας της AMAL, η οποία επικυρώνεται από την εξαγορά αυτή και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας τεχνολογίας KISIMA μέσω της Boehringer Ingelheim», δήλωσε η Madiha Derouazi, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMAL Therapeutics. «Η νέα μας σχέση με την Boehringer Ingelheim θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της πλατφόρμας KISIMA για την καταπολέμηση του καρκίνου, διατηρώντας παράλληλα την προσέγγιση της AMAL στην έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας και στα επιστημονικά και ακαδημαϊκά δίκτυα μας».

Η συνολική συναλλαγή υπολογίζεται στα 325 εκατ. ευρώ και μπορεί να «ανέβει» κατά 100 εκατ. ευρώ, εάν επιτευχθούν κάποιοι εμπορικοί στόχοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις