Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Pampers λανσάρει διασυνδεδεμένο σύστημα φροντίδας για μωρά

Η Pampers κυκλοφόρησε το Lumi, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα που περιλαμβάνει δύο αισθητήρες δραστηριότητας για πάνες, μια Wi-Fi κάμερα Logitech και μια εφαρμογή που τα συνδέει όλα μεταξύ τους.

Η εταιρεία δεν είναι η πρώτη που λανσάρει «έξυπνες πάνες» αφού η Huggies έχει κυκλοφορήσει αντίστοιχο προϊόν στην Κορέα. Ίσως και γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή δηλαδή γνωρίζει τον ανταγωνισμό, η Pampers πάει ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας το Lumi για να διευκολύνει τον πρώτο χρόνο ζωής ενός μωρού γενικότερα, με τη συλλογή όσων περισσότερων δεδομένων γίνεται.

Έτσι, οι αισθητήρες, εκτός από το να εντοπίζουν πότε είναι βρεγμένη η πάνα, παρακολουθούν επίσης τον ύπνο του μωρού και δίνουν πληροφορίες για την ανάπτυξή του ή για την υγεία του (αν για παράδειγμα είναι άρρωστο). Το “κακό” με το Lumi είναι ότι – σε αντίθεση με τους αισθητήρες της Huggies- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πάνα, ούτε εντοπίζει πότε η πάνα είναι βρώμικη. Αφήνει, έτσι, τη «δύσκολη δουλειά» στους γονείς.

Όσον αφορά την οθόνη WiFi, η Pampers συνεργάστηκε με τη Logitech για να αναπτύξει μια πιο έξυπνη έκδοση της κάμερας ασφαλείας της Circle 2. Η κάμερα, εκτός από την παροχή μιας ευρείας γωνίας προβολής του χώρου, μπορεί επίσης να μετρήσει τη θερμοκρασία και την υγρασία. Η κάμερα χρησιμεύει επίσης ως «διανομέας» για τον αισθητήρα δραστηριότητας, προωθώντας πληροφορίες στον λογαριασμό Pampers του γονέα. Όσον αφορά την ασφάλεια, η Pampers αναφέρει ότι βασίζεται στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα βίντεο της Logitech και θα προτείνει επίσης τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να «ασφαλίσουν» τα δικά τους WiFi δίκτυα.

Ωστόσο, η «καρδιά» του συστήματος Lumi είναι η εφαρμογή, η οποία θα παρουσιάζει στους γονείς τάσεις σχετικά με την συμπεριφορά του μωρού τους. Ενώ υπάρχουν ήδη διάφορες εφαρμογές παρακολούθησης δεδομένων, η συγκεκριμένη διαφέρει στο ότι διαθέτει τον αισθητήρα, ο οποίος καταγράφει τον κύκλο ύπνου του μωρού ή τη συχνότητα με την οποία «βρέχει» την πάνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις