Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συμφωνία 1 δισ. δολαρίων μεταξύ Apple και Intel με στόχο το 5G

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, περίπου 2.200 εργαζόμενοι της Intel θα ενταχθούν στην Apple, η οποία θα αποκτήσει επίσης πνευματική ιδιοκτησία και εξοπλισμό. Το deal του 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με μια επιφύλαξη λόγω κανονιστικών εγκρίσεων και άλλων όρων.

“Αυτή η συμφωνία μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για το 5G διατηρώντας παράλληλα την τεχνολογία μόντεμ που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας”, δήλωσε ο CEO της Intel, Bob Swan, σε δελτίο τύπου. “Εκτιμάμε την Apple και είμαστε σίγουροι ότι θα παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για αυτή την ταλαντούχα ομάδα […] Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για το 5G”.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Apple θα κατέχει πάνω από 17.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ασύρματη τεχνολογία, καθώς και το εργατικό δυναμικό που βρίσκεται “πίσω” από την τεχνολογία της Intel, εξοικονομώντας χρόνια ανάπτυξης. Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει τρία iPhones το 2020, δύο εκ των οποίων θα είναι συμβατά με 5G. Μετά την συμφωνία, η Intel θα συνεχίσει να αναπτύσσει modem για υπολογιστές, συσκευές IoT, αυτόνομα οχήματα ή άλλες χρήσεις -όχι όμως για smartphones.

“Συνεργαζόμαστε με την Intel εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα μοιράζεται το πάθος της Apple για το σχεδιασμό τεχνολογιών που προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες στους χρήστες μας”, δήλωσε ο Johny Srouji, αντιπρόεδρος της Apple Hardware Technologies. “Η Apple είναι ενθουσιασμένη που θα ενταχθούν στην τεχνολογική ομάδα της, τόσοι πολλοί εξαιρετικοί μηχανικοί, οι οποίοι γνωρίζουμε ότι θα τα πάνε πολύ καλά στο στο δημιουργικό και δυναμικό περιβάλλον της Apple”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις