Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DeepMind βοηθά την Waymo να “εκπαιδεύσει” τα αυτόνομα οχήματά της

Η εταιρεία αυτόνομης οδήγησης και robotaxi, Waymo, και η εταιρεία AI, DeepMind, συνεργάζονται για να “εκπαιδεύσουν” το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της πρώτης, κατά τρόπο που μιμείται τη δαρβινική εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην Alphabet, η οποία είναι και η μητρική εταιρεία της Google. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μια μέθοδο που ονομάζεται population-based training (PBT), η οποία μειώνει τα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια “εκπαίδευσης” του λογισμικού”. Η νέα μέθοδος εκπαίδευσης “καταναλώνει” 50% λιγότερο χρόνο και πόρους συγκριτικά με προηγούμενες μεθόδους.

Το PBT είναι ουσιαστικά ένα συγκριτικό σύστημα, το οποίο συγκρίνει μια ενέργεια του λογισμικού με μια προηγούμενη και καθορίζει αν είναι πιο “σωστή” ή λάθος. Σε γενικές γραμμές, η συγκριτική εκπαίδευση απαιτεί πολλή δουλειά για να γίνει σωστά, επειδή οι μηχανικοί πρέπει είτε να χρησιμοποιήσουν το «ένστικτο» τους για να καθορίσουν τι είναι σωστό ή να ψάξουν χειροκίνητα τα αποτελέσματα των ενεργειών και να “ξεφορτωθούν” τις κακές επιδόσεις. Το PBT αυτοματοποιεί αυτή τη διαδικασία, εξαλείφοντας την “κακή εκπαίδευση” και αντικαθιστώντας την με καλύτερες προσεγγίσεις, ακολουθώντας την εξελικτική θεωρία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις