Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Boring Company: 120 εκατ. δολάρια σήκωσε η Startup του Elon Musk

Η The Boring Company, η startup του Elon Musk, που ασχολείται με την διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δικτύου μεταφορών, εξασφάλισε την πρώτη της εξωτερική χρηματοδότηση, ύψους 120 εκατ. δολαρίων με αντάλλαγμα μετοχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι κύριοι επενδυτές ήταν οι 8VC, Vy Capital, Craft Ventures, Valor Capital και DFJ, ενώ συμμετείχε και ο Steve Jurvetson, μέσω του νέου του fund. Ο Jurvetson διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Musk και έχει στηρίξει στο παρελθόν και τις SpaceX  and Tesla.

Η επένδυση έρχεται μόλις δύο μήνες αφού η Boring υπέγραψε συμβόλαιο 48,7 εκατ. δολαρίων για την δημιουργία υπογείου δικτύου μετακίνησης στο Λας Βέγκας. Το δίκτυο αυτό υπολογίζεται να μεταφέρει κόσμο μέσα στο -υπό επέκταση- κτίριο του Las Vegas Convention Center (LVCC), το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα έχει έκταση πάνω από 800 χιλ. τετραγωνικά μέτρα. Η Las Vegas Convention and Visitors Authority υπολόγισε ότι οι επισκέπτες θα “ταξίδευαν” δύο μίλια για να πάνε από την μία άκρη του κτιρίου στην άλλη, γεγονός που την ώθησε να αναζητήσει μια μεταφορική λύση – την οποία βρήκε στην startup του Musk.

Μετά από αυτό το συμβόλαιο, η Boring άρχισε να προσλαμβάνει προσωπικό καθώς πλέον αναπτύσσεται σημαντικά. Σημειώνεται ότι πέρυσι, η startup είχε σηκώσει σχεδόν 113 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις