Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Deliveroo εξαγοράζει την Cultivate και δημιουργεί FinTech Hub στο Εδιμβούργο

Την ώρα που δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ευρωπαϊκής αγοράς online παραγγελίας και παράδοσης φαγητού ενώνουν της δυνάμεις τους με μια συγχώνευση αξίας 10 δισ. δολαρίων, η βασική τους ανταγωνίστρια, Deliveroo, ενισχύεται με μια εξαγορά.

Συγκεκριμένα, η Deliveroo ανακοίνωσε την εξαγορά μιας μικρής startup με έδρα την Σκωτία, η οποία ονομάζεται Cultivate, και ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού και τον σχεδιασμό της εμπειρίας του χρήστη. Η startup έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Deliveroo.

Με αφορμή την εξαγορά αυτή, η Deliveroo — η οποία σήμερα έχει 80 χιλ. εστιατόρια και 60 χιλ. οδηγούς σε 500 πόλεις και 14 αγορές εντός και εκτός Ευρώπης — δημιουργεί ένα νέο fintech hub στο Εδιμβούργο, όπου εδρεύει η Cultivate. Το hub θα διοικείται από τον Andy Robinson, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εμπορικός διευθυντής της Cultivate.

“Έχουμε μια φανταστική σχέση με την Deliveroo, υποστηρίζοντάς την σε μια εκπληκτική περίοδο ανάπτυξης. Μας προσέλκυσε η σειρά των ενδιαφερόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα της και πώς τα αντιμετωπίζει χρησιμοποιώντας σύγχρονη και αναδυόμενη τεχνολογία”, δήλωσε ο Robinson. “Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε χτίσει μια τέτοια μεγάλη ομάδα εδώ στο Εδιμβούργο και η σημερινή ανακοίνωση είναι μια απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της εμπειρίας τους στην κατασκευή λογισμικού παγκοσμίου επιπέδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε αυτό το έργο, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και θα οικοδομήσουμε ένα κέντρο τεχνολογικής αριστείας εδώ στο Εδιμβούργο».

Σύμφωνα με το TechCrunch, στα σχέδια της Deliveroo είναι η επέκταση της ομάδας στα 50 άτομα τα επόμενα τρία χρόνια, η πρόσληψη μηχανικών, ερευνητών, και σχεδιαστών και επιστημόνων δεδομένων. Το νέο κέντρο στο Εδιμβούργο θα επικεντρωθεί στη δημιουργία πιο αποδοτικών συστημάτων πληρωμών για τους οδηγούς της Deliveroo, στην επέκταση των analytics της εταιρείας προκειμένου τα εστιατόρια να υπολογίζουν τι είναι δημοφιλές και τι όχι, και στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών.

Οι λεπτομέρειες του deal δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις